Pozadí stránky
Pozadí stránky

Zombíci se vracejí! Podívejte se na ukázku z Plants vs. Zombies 3
9. 3. 2020 14:35 | Martin Havlíček

Zombíci se vracejí! Podívejte se na ukázku z Plants vs. Zombies 3

Napřed vás musíme zklamat. Hra Plants vs. Zombies 3 ještě není ke stažení. Psali jsme o ní sice už před měsícem (dokonce jsme vám mohli nabídnout i první obrázky), ale na hře se stále pracuje a na premiéru si musíme pár týdnů až měsíců počkat.

Aspoň jsme se dočkali videa a nových obrázků, které dokumentují změny ve třetím díle. Největší změna je patrná už na první pohled. Plants vs. Zombies 3 se nehraje na délku, ale na výšku. To proto, aby se hra dala ovládat jednoduše jednou rukou. Další novinkou je přechod na 3D zobrazení. Místo kreslených zombíků a květinek máme nyní 3D modely, které prý dávají větší prostor pro vyjádření potrhlosti nepřátel.

Zombíci se vracejí! Podívejte se na ukázku z Plants vs. Zombies 3

Úprav se dočkala i pravidla hry. Stále tu jde o to, zabránit zombíkům, aby se dostali k vašemu domu. Vysazujete květiny a plodiny, které slouží jako zbraně nebo obrana. Dřív zahradničení vyžadovalo sluneční energii dodávanou slunečnicemi. Nyní se ale energie dobíjí sama a slunečnice dostaly jinou roli. V porovnání s předešlým dílem mají být bitvy také svižnější, má být kladen větší důraz na sociální element a také na synergie mezi jednotlivými květinami.

O hře toho víme dost, ovšem nad datem vydání stále visí otazník. Momentálně je hra ke stažení pouze na Filipínách, kde ji hráči v podstatě testují. Jakmile bude vše dostatečně vyladěno, hra se rozšíří i do dalších trhů. Už teď ale můžeme prozradit, že bude ke stažení zdarma (s možností dokupování bonusů).