Pozadí stránky
Pozadí stránky

V Might and Magic pro mobily zažijete bitvy proti 99 hráčům
29. 2. 2020 9:05 | Martin Havlíček

V Might and Magic pro mobily zažijete bitvy proti 99 hráčům

Slavná herní série Might and Magic se dočkala překvapivého mobilního přírůstku. Bohužel, nejde o strategii typu Heroes of Might and Magic, kterou by si fanoušci přáli asi ze všeho nejvíce. Novinka s podtitulem Chess Royale naopak reaguje na aktuální trendy ve hrách a kombinuje prvky z her Auto Chess a žánru battle royale.

Kdybychom měli Might nad Magic: Chess Royale shrnout jednou větou, řekli bychom, že se jedná o autobattler, kde se během desetiminutového mače utká stovka hráčů. Neválčí všichni najednou, ale bojují na střídačku, pěkně férově jeden na jednoho. S každou prohrou se řada hráčů zmenšuje, a nakonec zůstane jen jeden vítěz.

Základní pravidla jsou stejná jako u Auto Chess a dalších autobattlerů. Boj probíhá automaticky, hráč „pouze“ kupuje jednotky a rozmisťuje je na šachovnici. O výhře či prohře rozhoduje nejen individuální síla jednotek, ale hlavně jejich synergie a do jisté míry také zvolená formace. Pokud se vám podaří nakoupit tři stejné jednotky, můžete z nich vytvořit jednu silnější. Ovlivňovat můžete také počet jednotek na bojišti či nabídku obchodu. Za vše se ale platí zlaťáky, které vám pak mohou chybět při nákupu posil.

Might and Magic: Chess Royale rozšiřuje taktické možnosti o magii. Můžete si kupovat kouzla, která zvýší vaše šance na ochromení nepřítele nebo třeba doprovodí zničení vaší jednotky efektním a hlavně ničivým výbuchem. Inovací je také systém many, tedy jakési magické energie získané v soubojích. Jakmile se mana naplní do dostatečné míry, daná jednotka vytáhne z rukávu eso v podobě speciálního útoku nebo nějaké jiné dovednosti.

Víte, že… Za aplikace, hry, ale taky za nákupy her na Google Play a App Store nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Podporu stovky hráčů, rychlé mače i snahu inovovat pravidla žánru kvitujeme, ovšem bez chybičky Chess Royale není. Dost nám vadila role štěstí ve výsledcích zápasů. Hra s postupem zasypává hráče zlaťáky, takže o výhře víceméně rozhoduje to, která jednotka se objeví hráči v obchodě. Zábava to je stále, ale pokud to myslíte s hraním vážně, zkuste raději Auto Chess.