Pozadí stránky
Pozadí stránky

Mobilní odnož střílečky Gears of War se inspirovala u hitu Clash Royale
16. 12. 2019 10:56 | Martin Havlíček

Mobilní odnož střílečky Gears of War se inspirovala u hitu Clash Royale

Série Gears of War z konzole Xbox patří k tomu nejbrutálnějšímu, co v herním průmyslu vzniklo. Pro její mobilní odnož s názvem Gears POP! to ovšem neplatí. Ta nejenže není krvavá, ale dokonce by se dala označit za roztomilou. Skutečně, jen se podívejte na kukadla hlavních hrdinů! Hra vznikla ve spolupráci s výrobcem sběratelských figurek Funko POP!, takže hrdiny hry nejsou drsňák Marcus Fenix a nechutná „sarančata“, nýbrž jejich karikatury.  

Také se nejedná o střílečku. Gear POP! je svižnou strategickou hru ve stylu Clash Royale. Na displeji se rozkládá malá aréna a na jejích koncích stojí dva hráči, kteří na sebe posílají vojáky. Vojáky jsou v tomto případě postavy z her Gears of War. Zajímavé je, že můžete mít ve své jednotce jak lidi, tak i sarančata, ačkoliv v Gears of War jde o soupeře. Jednotliví bojovníci jsou reprezentováni žetony, které dostáváte za odměnu, a postupně se dají vylepšovat (když máte více stejných žetonů).

Největší odlišností od Clash Royale je ale systém krytí. V Gears POP! můžete obsazovat kryty, a tak rozšiřovat své území, což vám poskytuje obrovskou taktickou výhodu. Vítězství ovšem získáte tak, že zničíte střílny nepřítele nebo ideálně jeho kryt.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play a App Store nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Je to zajímavé zpestření osvědčeného receptu na úspěšnou hru. Jediné, co nám na Gears POP! vadilo, byla grafika. Na mobilech s velkým rozlišením vypadají postavičky opravdu nehezky. Tady má hra na konkurentovi v podobě Clash Royale ještě co dohánět.