Pozadí stránky
Pozadí stránky

Legendární Tetris se vrátí na mobily. S módem pro sto hráčů!
23. 9. 2019 13:53 | Martin Havlíček

Legendární Tetris se vrátí na mobily. S módem pro sto hráčů!

Internetem se šíří nový herní trend: šikovný programátor opráší starou hru a vytvoří z ní verzi „battle royale.“ Populární žánr se už osvědčil ve střílečkách, jako jsou Fortnite nebo PUBG. Zjednodušeně řečeno, spočívá v tom, že na rozsáhlé bojiště hra vpustí velké množství (zpravidla sto) lidí a kdo zůstane jako jediný přeživší, ten vyhrává.

Jak se ale ukázalo, pravidla battle royale lze aplikovat i na jiné herní žánry. Nadšenecký vývojář jej narouboval na skákačku Super Mario Bros. Další „kutil“ následoval jeho příklad a vyrobil battle royale verzi mobilního hitu Flappy Bird. Nepředstavujte si to tak, že se mezi sebou mydlí stovka malých Máriů nebo virtuálních ptáčků. Základní pilíř hratelnosti se nezměnil. Mario stále zachraňuje princeznu a Flappy Bird prolétává překážkami. Jen je najednou hrdinů na obrazovce víc. Stokrát víc! Vyhrává ten hráč, který ve hře zůstane nejdéle. Stačí jedna chyba a jste venku…

Dalším nezvyklou battle royale hrou je Tetris. Ano, ta logická hříčka, kde skládáte do řad dílky různých tvarů. Tentokrát ale nepůjde o nadšenecký projekt, nýbrž o oficiální hru. Tetris Royale vyjde na iOS a Androidu ještě letos. Nabídne mód pro sto hráčů, ale také třeba maraton pro jednoho.

Nedokážete si představit, jak by něco takového mohlo fungovat? Inu, jeden battle royale Tetris už existuje na konzoli Nintendo Switch. Jeho pravidla jsou zajímavá tím, že dovolují podvádění. Vybranému soupeři můžete znepříjemňovat hru stavebními dílky navíc. Stejnou kletbu ale mohou ostatní seslat na vás. Předpokládáme tedy, že Tetris Royale bude veden v obdobném duchu. Už se nemůžeme dočkat!