Pozadí stránky
Pozadí stránky

Herní hit Auto Chess má nového vyzyvatele. Chess Rush sází na rychlost
10. 9. 2019 9:58 | Martin Havlíček

Herní hit Auto Chess má nového vyzyvatele. Chess Rush sází na rychlost

Hra Auto Chess položila základy zbrusu nového žánru, který rychle získává na popularitě. Nejde o šachy, jak by se mohlo zdát z názvu, z klasické hry si Auto Chess vzal jenom herní pole, tedy šachovnici. Místo figurek tu však najdete rozličné jednotky lišící se rasou, třídou a schopnostmi. Boj probíhá automaticky. Vítězství nebo prohra se je důsledkem toho, jak kvalitní armádu se hráči podařilo sestavit. Rozhoduje formace, vzájemná synergie jednotek, ale také jejich počet a individuální síla.

O Auto Chess jsme se už rozepsali. Také jsme se zmínili o tom, že nejde o jedinou hru tohoto žánru. Podle stejných pravidel běží i hra Dota Underlords nebo novinka Chess Rush od čínského Tencentu, který se řadí mezi největší herní vydavatele na světě.

Chess Rush se u Auto Chess inspiroval, ale o kopii se nejedná. Naopak, vývojáři se pokusili osvědčený recept na úspěch ještě vylepšit. Tyto tzv. autobattlery mají totiž jednu velkou nevýhodu – jsou strašnými žrouty času. Vzhledem k tomu, že proti sobě bojuje na střídačku osm hráčů, délka „partie“ se může vyšplhat klidně na třičtvrtě hodiny.

Chess Rush proto přišel s tzv. turbo módem, který zápas zkracuje na deset až patnáct minut. Počet hráčů přitom zůstal zachován. Jak se to vývojářům povedlo? Jednoduchým trikem: prostě snížili hráčům počet životů, a naopak navýšili odměny za odehraná kola. Bohužel je s tím spojený i nežádoucí vedlejší efekt. Bohaté odměny dokáží výrazně nabourat taktiku a ke konci rozhoduje o vítězství či prohře do velké míry štěstí. Uspěje většinou ten hráč, jemuž se podaří nakoupit silnější posily.

TIP: Chess Rush je zdarma, ovšem můžete investovat do tzv. battle passu, který přináší nové výzvy a také odměny. Kreditku nepotřebujete, i battle pass lze hradit platbou přes operátora. Na iOS i Androidu. Nákup z aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Z Chess Rush zřejmě nikdy nebude turnajová záležitost, ale na mobil je to hra ideální. Navíc se skvěle hodí pro nováčky, kteří s žánrem autobattlerů ještě nemají mnoho zkušeností. Hra vám poradí, jaké jednotky kupovat a jak je rozmístit, což je zejména na začátku velká pomoc.