Pozadí stránky
Pozadí stránky

Hra o trůny pokračuje na mobilech!
16. 9. 2019 10:14 | Martin Havlíček

Hra o trůny pokračuje na mobilech!

Seriál Hra o trůny sice už skončil, ale příběh Západozemí pokračuje dál. Studio Behaviour Interactive oznámilo, že pracuje na nové hře z originálního světa spisovatele G. R. R. Martina. Dějově bude událostem z knih a seriálu předcházet. Hráč se oblékne „do černého“ a v čele Noční hlídky se vydá do divočiny za Zeď, aby zjistil, co se stalo s pohřešovaným velitelem. Oním velitelem je mimochodem Brynden Řeka, takže znalci Hry o trůny už minimálně tuší, jaký je jeho osud.

Kdybychom měli hru Game of Thrones: Beyond the Wall přiřadit k nějakému žánru, zvolíme karetní RPG. Ne, že byste ve hře mastili mariáš nebo něco takového. Spíše sbíráte karty-jednotky, které postupně vylepšujete a samozřejmě je vysíláte do boje. Bitvy jsou postaveny na tahovém systému, kdy se s nepřítelem střídáte v útocích a obraně.

Možná jste si všimli, že je ve hře i pár známých tváří. Jak je to možné, když se příběh odehrává v době, kdy někteří z nich nebyli ani na světě? Příběh to vysvětluje pomocí čarostromů, jež vám dovolí nahlédnout do různých epoch Hry o trůny. Díky tomu budete mít ve své armádě třeba Jona Sněha, Daenerys nebo Tormunda.

Vedle příběhového módu bude v Game of Thrones i multiplayer, kde budete moci vyzvat ostatní hráče na souboj.

Game of Thrones: Beyond the Wall vyjde na Androidu a iOS. Kdy? To zatím nevíme, autoři slibují, že „již brzy.“ Tak jim musíme věřit…