Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nová pokémonská hra se zaměří na souboje mezi slavnými trenéry
3. 9. 2019 8:44 | Martin Havlíček

Nová pokémonská hra se zaměří na souboje mezi slavnými trenéry

S pokémonským seriálem a videohrami je odjakživa spojeno heslo „chyťte je všechny“ – ve smyslu chyťte všechny pokémony. V připravované hře Pokémon Masters pro mobily s iOS a Androidem má ovšem poněkud jiný význam, tady budeme „chytat“ trenéry pokémonů.

Hráč se ocitne na ostrově, kde se konají turnaje nejlepších trenérů a jejich pokémonů. Bojuje se tři na tři. Čili prvním úkolem, který dostanete, je najít dva trenéry do trojice. Hra je plná celebrit. Potkáte tu legendární trenéry ze seriálu i pokémonských her. Brocka, Místy, Reda a mnoho dalších potenciálních parťáků.

Jakmile si seženete posily do týmu, můžete se vydat do arény. Souboje nejsou tahové, ale probíhají v reálném čase. To není zdaleka jediný rozdíl oproti pokémonskému standardu. Každý trenér má jen jednoho pokémona, jejž řídí prostřednictvím povelů. Vůbec poprvé budeme moci kromě samotného pokémona komandovat také trenéra. Každý má v rukávu pár triků, jimiž může například uzdravit zraněného pokémona nebo navýšit jeho statistiky.

Je fajn, že i po tolika hrách dokáže The Pokémon Company vymýšlet stále nově věci. Pokémon Masters na nás působí jako příjemné zpestření nekončícího lovu pokémonů v Pokémon GO. Snad bude hra dobrá nejen na papíře, ale i v praxi.