Pozadí stránky
Pozadí stránky

GRID Autosport přiveze na Android plnohodnotný závodní simulátor
18. 7. 2019 8:54 | Martin Havlíček

GRID Autosport přiveze na Android plnohodnotný závodní simulátor

Na mobilech máme k dispozici spoustu skvělých závodních her, často i zvučných jmen. Nestává se ale, že bychom si na telefonu zahráli přesnou kopii nějaké komplexní závodní hry z PC nebo herních konzolí. Vývoj mobilní verze totiž zpravidla provázejí ústupky: na grafice, na chování vozidel, na ovládání, na obsahu…

GRID Autosport je jednou z mála výjimek. Mobilní verze je tím samým, co jsme si mohli zahrát třeba na počítači. Obsahuje přes 80 licencovaných aut, přes 100 tratí (včetně různých variant), proměnlivé počasí i kolizní systém.

Říkali jsme, že GRID je závodní simulací. Je to pravda (i když existují hry, které jsou ještě o dost realističtější), ovšem zároveň umožňuje aktivaci různých jízdních asistencí, které vám pomohou vůz ukočírovat. Tady dost záleží na tom, jak GRID ovládáte. Mobilní verze se dá hrát všelijak. Můžete využít virtuální šipky, virtuální volant, senzory v mobilu (točení s mobilem jako s volantem), ale je tady také možnost připojení externího ovladače – ideální varianta.

V tuto chvíli je GRID Autosport ke stažení pouze na App Store. Na Google Play se hra objeví někdy během letoška. Kdy přesně? To nevíme, ovšem vzhledem k tomu, že autoři před nedávnem spustili pro hráče testování online multiplayeru na Androidu, tipli bychom si, že už velice brzy.