Pozadí stránky
Pozadí stránky

Clash of Clans představuje sezónní výzvy
25. 6. 2019 9:54 | Martin Havlíček

Clash of Clans představuje sezónní výzvy

Clash of Clans od studia Supercell patří i po mnoha letech stále k nejpopulárnějším mobilním hrám. Velký podíl na tom mají neustávající snahy vývojářů o vylepšování jejich dílka. Nedávno – po sedmi letech od vydání – do hry například zakomponovali systém sezónních výzev. Výzvy přinášejí zpestření i motivaci pro herní veterány.

Inspirace je jasná: Fortnite a jeho systém sezón. Na druhou stranu nemůžeme říct, že by Clash of Clans systém okopíroval. Má i několik originálních prvků. Přesvědčte se sami!

Sezónní výzvy jsou úkoly, co se obměňují každý měsíc. Takovým úkolem může být třeba „získej hvězdu z multiplayerového mače“ nebo něco velmi specifického jako třeba „získej 15 hvězd ze zápasů v módu Versus za využití boxera (Boxer Giant)“. Náročnost určuje i zisk bodů, které vás posouvají na stupnici odměn.

Na množství odměn má vliv i to, zda jste si pořídili stříbrný nebo zlatý pas. Stříbrný je zdarma, zlatý stojí zhruba 130 korun měsíčně. Získáte s ním nejen mnohem víc odměn, ale také se zrychlí stavění, trénink nebo výzkum. Rovněž máte šanci dosáhnout na ultimátní odměnu v podobě skinu, tedy jakéhosi nového oblečku pro jednu z postav. V první sezóně je to stylové brnění pro Krále Barbarů. Jak zlatí, tak i stříbrní hráči získají na konci sezóny odměnu z tzv. sezónní banky. Rozdíl je v tom, že za zlaté předplatné dostanete až pětinásobek toho, co za bezplatné stříbrné členství.

Víte, že… Nejen za nákupy her na Google Play, ale ani za předplatné nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Zdaleka největší předností nového systému je nakonec to, že je nepovinný. Pokud hrajete Clash of Clans rekreačně, klidně pokračujte svým tempem. Nové výzvy vám přinesou bonusy, i když se na ně vyloženě nezaměříte. Pro aktivnější hráče ale představují sezóny způsob, jak zhodnotit svůj čas strávený ve hře. Nahrabat si můžete bez toho, aniž byste do Clash of Clans investovali byť jen korunu.