Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nejočekávanější mobilní hra roku je tady!
3. 7. 2019 11:58 | Martin Havlicek

Nejočekávanější mobilní hra roku je tady!

Nemusíte být herním expertem, abyste poznali, že máme na mysli The Elder Scrolls: Blades od společnosti Bethesda. Jde o nejnovější pokračování série, která má kořeny v 90. letech a která formovala pravidla žánru hry na hrdiny.

Blades se ovšem od Skyrimu, Oblivionu a dalších klasických RPG v mnohém liší. Především nenabízí otevřený svět, je tu jen „hub“ a oddělené dungeony. Ocitnete se v poničeném městě a jeho obyvatelé vám budou zadávat úkoly. Obvykle jde o to, vydat se do nějaké kobky a pobít pár goblinů. Náplň questů pestrostí tedy neoplývá… Odměnou jsou nejen truhlice s pokladem a předměty, co vypadnou z nepřátel, ale dostáváte také materiály na obnovu města. I toto je v rámci The Elder Scrolls novinkou.

Boj a ovládání v širším slova smyslu je vyřešeno opravdu elegantně. Pohodlně můžete přepínat mezi orientací na výšku a na šířku, takže se Blades dá ovládat klidně jednou rukou. Boj má přitom hloubku. O efektivitě úderů rozhoduje načasování. Pokud útok „pustíte“ brzo nebo pozdě, nebude moc účinný. Totéž platí i pro obranu, tedy odrážení útoků nepřátel, a do jisté míry i o kouzlení.

Grafické zpracování je naprosto bezkonkurenční. Zejména detailnost prostředí a hra světel a stínů. V životě jsme na displeji mobilů nic tak pěkného neviděli! Jen některé postavy by zasloužily „facelift“, ovšem i tímto je série The Elder Scrolls pověstná.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Jestli bychom měli hře něco opravdu vytknout (kromě opakování stejných úkolů), byl by to systém truhliček. Truhly s pokladem totiž nemůžete odemknout hned. Musíte čekat podle vzácnosti pokladu. Běžné truhly otevíráte pět sekund, legendární pak celý den. Jediným způsobem, jak proces zrychlit, jsou peníze. Ceny nám ovšem přišly dost vysoké. Nutno dodat, že autoři hru ještě stále ladí, a je možné, že i cenovky časem upraví.