Pozadí stránky
Pozadí stránky

Závodní legenda Forza brzy na mobilech. Podívejte se na první ukázku!
10. 7. 2019 9:02 | Martin Havlíček

Závodní legenda Forza brzy na mobilech. Podívejte se na první ukázku!

Série Forza Motorsport patřila po dlouhou dobu k největším lákadlům herní konzole Xbox. Realistické závody nejenže držely krok s Gran Turismem z konkurenčního PlayStationu, ale párkrát jej dokonce i předjely. S postupem času se k sérii Forza Motorsport přidala arkádovější Forza Horizon a hry se rozšířily i na PC.

Už brzy překročí další milník: mobily. První mobilní Forzou bude Forza Street. Nečekejte žádnou závodní simulaci. Forza Street je čistá mobilní arkáda. Závodní se v duelu na tratích zasazených do prostředí nočního velkoměsta. Na starosti máte pouze plyn a brzdu, zatáčení zvládá auto samo.

Hra nám připomněla legendární sprint z Need for Speed: Underground, ovšem tady nezávodíte jen na rovince a řazení třeba vůbec neřešíte. Jde tu jen o to, pustit ve správnou chvíli (před zatáčkou) plyn a pak ho co nejrychleji opět sešlápnout. Zakrátko se přidá také nitro, tedy jakési turbo zrychlení. I u něj hraje zásadní roli načasování.

Na výsledku závodu má samozřejmě vliv i to, jaké auto vlastníte. Za úspěchy v závodech si odemykáte auta nová a zároveň si můžete vylepšovat – tunit – auta, co už vlastníte. Není to ale tuning ve stylu Need for Speed, kde jste si dokupovali konkrétní součástky. Ve Forza Street vylepšování aut nejde tak do hloubky.

Je to prostě taková závodní arkáda. S pěknou grafikou a ovládáním, které ukočírujete i s pomocí jednoho prstu. Pokud toužíte po závodní simulaci na mobilu, počkejte si na GRID Autosport.

Forza Street vyjde na mobilech ještě letos, ovšem kdy přesně, to není známo.