Pozadí stránky
Pozadí stránky

Rumble Stars nabízí originální mix fotbalu a Clash Royale
20. 6. 2019 9:32 | Martin Havlíček

Rumble Stars nabízí originální mix fotbalu a Clash Royale

Kdybychom se podívali do statistik času stráveného na mobilu, na prvním místě přehledu by stála beze sporu hra Rumble Stars. Už dlouho nás nic tak nechytlo. Snad od dob Clash Royale. To jistě není náhoda, protože novinka Rumble Stars se u slavné hry od studia Supercell v mnohém inspirovala. Je to celkem překvapivé vzhledem k tomu, že jde o fotbal. Ano, fotbalová hra se zvířátky, kartami a manou, kde neexistují fauly. Vše je povoleno.

Nejprve si ale vysvětleme základní pravidla. Hraje se jeden na jednoho, a zvítězí ten, kdo nasází soupeři jako první tři góly. Hráči se posílají na trávník postupně na základě aktuálního stavu energie (many, chcete-li). Můžete poslat na trávník psa, který vyžaduje jen dva dílky energie, nebo si počkat a až budete mít dobito pět dílků energie, a dát do hry tygra. Hráči (s výjimkou gólmana) jsou na hřišti jen po omezenou dobu, takže si musíte dát záležet na dobrém načasování.

Každý hráč má specifické dovednosti, ale i omezení. Tygr je univerzální fotbalista, který jde dravě za míčem a pak se ho snaží za každou cenu dostat do brány. Pes oproti tomu umí jen přihrávat. Míč do brány nekopne ani kdyby byla prázdná. I to se může stát. Jsou tu totiž i vyloženě i hráči nebo předměty určené k faulování. Například býk, který naráží do všeho, co potká, nebo vybuchující koule. Nic vám nebrání odbouchnout soupeřova gólmana.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Vytvoření správného mančaftu a vylepšování jednotlivých hráčů je také důležitou součástí taktiky. Posily získáte jako odměnu za vítězství v podobě tajemných truhliček. Na odemknutí se čeká i několik hodin (podle vzácnosti). Pokud se vám čekat nechce, můžete si připlatit pár korun za okamžité odemčení.

I tady vidíme inspiraci v Clash Royale. Na rozdíl od Clash Royale ovšem vstupuje v Rumble Stars do hry i fyzika. Gól můžete vstřelit i tak, že prostě hodíte hráče na míč ze správného úhlu. V tom nám zase hra připomněla český hit Smashing Four.

Rumble Stars se inspirovala u nejednoho mobilního hitu a výsledkem je celkem návykový pelmel. Není dne, kdybychom si nedali aspoň jeden, dva, tři, čtyři zápasy v Rumble Stars!