Pozadí stránky
Pozadí stránky

Spotify přizpůsobí své nejoblíbenější playlisty vkusu uživatelů
19. 6. 2019 16:14 | Martin Havlicek

Spotify přizpůsobí své nejoblíbenější playlisty vkusu uživatelů

Schopnost trefit se každému uživateli do vkusu je jednou z nejsilnějších zbraní Spotify. Dosud služba využívala tuto svou schopnost především k vytváření personalizovaných kolekcí hudby, jako je například Discover Weekly nebo Daily Mix.

Nyní chce Spotify své chytré algoritmy využít také k úpravám předpřipravených playlistů. Jde o žánrové kolekce i skladby pro specifické příležitosti, například jízdu autem, běh nebo třeba studium.

Víte, že… Spotify Premium má i výhodné rodinné předplatné? V rámci jednoho O2 vyúčtování můžete platit Spotify Premium až pro šest členů rodiny. Cena je pouhých 229 Kč měsíčně, to je méně než 50 korun za jednoho!

O jejich složení se dosud starali hudební editoři. Nyní jim bude pomáhat umělá inteligence, která výběr upraví podle preferencí konkrétních uživatelů. Spotify už nějakou dobu novinku testuje a výsledky hovoří ve prospěch interpretů i posluchačů. Do kolekcí se dostane v průměru o 30 % více interpretů a uživatelé poslouchají takto upravené playlisty déle. Větší množství si také písničky ukládá do oblíbených.