Pozadí stránky
Pozadí stránky

Jízdenky Českých drah rychle a pohodlně přes internet i v aplikaci. Výběr nejlevnější dostupné jízdenky a bez front.
15. 3. 2019 12:57 | Patricie Kolohnátková

Jízdenky Českých drah rychle a pohodlně přes internet i v aplikaci. Výběr nejlevnější dostupné jízdenky a bez front.

Automatická nabídka nejlevnější jízdenky, k tomu zdarma místenka i možnost vrácení až do patnácti minut před odjezdem. To jsou jen některé výhody, které automaticky získáváte, když si jízdné na vlak pořídíte přes e-shop Českých drah nebo mobilní aplikaci Můj vlak.

Neradi čekáte ve frontě anebo se často bojíte, že si před odjezdem nestihnete koupit jízdenku, a lístek na vlak se vám tak o něco prodraží? Elegantním, hlavně ale opravdu pohodlným řešením je nákup jízdného Českých drah přes e-shop nebo mobilní aplikaci. Nejen, že ušetříte spoustu času, čeká na vás ale také celá řada výhod a bonusů.

Kupte si jízdné přes e-shop Českých drah

1. Za nákupy získáváte odměny

Nákupem jízdenek přes počítač, tablet nebo mobil získáváte body do věrnostního programu Českých drah ČD Body. Za ně si pak můžete vybrat odměnu přesně podle vašeho přání, třeba vstupenky na kulturní akce nebo jízdenky zdarma. A těšit se můžete i na mnoho soutěží, které České dráhy pro členy pořádají.

Jízdenky Českých drah rychle a pohodlně přes internet i v aplikaci. Výběr nejlevnější dostupné jízdenky a bez front.

Podívejte se na věrnostní program ČD Bod

2. Nemusíte čekat ve frontách

Hlavní výhodou jízdného, které si pořídíte přes web nebo mobilní aplikaci, je samozřejmě čas, který ušetříte - lístek si pořídíte na pár kliknutí. Čekají na vás ale i výhody, díky kterým ušetříte. Tou první je skutečnost, že vám bude pokaždé pro danou cestu automaticky nabídnuta nejlevnější dostupná jízdenka.

3. Pohodlně si vyberete jízdné, které vám nejvíc vyhovuje

Zároveň se ale nemusíte bát, že by vám e-shop a apka nezobrazily i ostatní alternativy, například jízdné do první třídy nebo oblíbenou flexi jízdenku pro použití v jakémkoliv vlaku.

Stahujte Můj vlak pro Android

Protože jsou ceny jízdenek vidět hned při výběru spojení, můžete si také přizpůsobit cestu i podle cen dostupných jízdenek pro jednotlivé spoje a ušetřit ještě víc.

4. Dostanete místenky zdarma

U nákupu jízdenek elektronicky je pak ještě jedno velké lákadlo, a to je možnost získat místenky zdarma. Ve vlacích na území ČR, ve kterých je možné zarezervovat si místo (kromě SC Pendolino), ušetříte oproti nákupu na pokladně za zpáteční jízdu 70 korun na každého pasažéra.

5. Jednoduše přikoupíte doplňkové služby

Jízdenku už máte vybranou, co ale třeba s jízdním kolem nebo psem? Poté, co si zvolíte konkrétní lístek, vám budou v internetovém obchodě i mobilní aplikaci automaticky nabídnuty relevantní doplňkové služby.

Stahujte můj vlak pro iOS

U vybraných spojů nechybí možnost přikoupit si lůžko nebo lehátko, ale také jízdné pro vaše kolo nebo chlupatého společníka.

6. Jízdenky můžete vrátit až do 15 minut před odjezdem

Zdrželi jste se v práci nebo vám cestu na nádraží cokoliv zkomplikovalo? Nic se neděje. Již zakoupenou jízdenku můžete jednoduše vrátit, a to dokonce až do 15 minut před odjezdem. České dráhy vám vrátí celou cenu, kterou jste za vnitrostátní lístek zaplatili.

7. Máte o všem přehled

V mobilní aplikaci Můj vlak jsou přehledně dostupné všechny vaše zakoupené jízdenky, které také odsud lze ukázat pro kontrolu průvodčímu. V mobilní aplikaci ale vidíte i případné dopravní komplikace na trase, které vám můžou chodit také prostřednictvím SMS.

Jízdenky Českých drah rychle a pohodlně přes internet i v aplikaci. Výběr nejlevnější dostupné jízdenky a bez front.

8. Šetříte životní prostředí

Jestli nakupujete v e-shopu a také byste se rádi zbavili tisknutí jízdenek, České dráhy vám nabízejí možnost zaslání jízdenky na mobilní telefon. A protože je dostanete jako SMS, cestovat bez toho, abyste zatěžovali životní prostředí, můžete i v případě, že ještě nemáte chytrý telefon.

9. Ušetříte čas a užijete si víc zábavy

Zbytečně plýtvat časem asi nemá rád nikdo. Díky pohodlnému nákupu jízdenek přes internet ale ušetříte dlouhé minuty. A další čas jen sami pro sebe pak získáte, když jako dopravní prostředek zvolíte právě vlak. Nebudou vás stresovat dopravní špičky na dálnicích ani agresivní řidiči a místo toho můžete celou dobu třeba pracovat. Anebo se bavit při nějakém pořádně napínavém příběhu. V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih i audioknih a na vás je jen to, vybrat si tu nejlepší. Přejeme vám šťastnou cestu.

Kupujte e-knihy a audioknihy v O2 Knihovně