Pozadí stránky
Pozadí stránky

Ve hře Pokémon GO se objevil unikátní pokémon. Chytá se úplně jinak než ostatní
4. 4. 2019 12:05 | Martin Havlíček

Ve hře Pokémon GO se objevil unikátní pokémon. Chytá se úplně jinak než ostatní

Pokémon GO přidává nové pokémony celkem často a kdybychom se chtěli rozepisovat o každém z nich, vydalo by to přinejmenším na online encyklopedii. U nejnovějšího pokémona jménem Smeargle ovšem musíme udělat výjimku. Tvoreček s ocasem v podobě štětce je totiž v něčem výjimečný…

Ve hrách pro konzole od Nintenda Smeargle používal svůj štětec ke komunikaci s trenérem, ale také jako zbraň v soubojích. V Pokémon GO oproti tomu bojuje kopírováním útoků od ostatních pokémonů. S tím souvisí i jeho výskyt. Smeargla nenajdete jen tak na mapě. Namísto toho se objevuje ve fotkách ostatních pokémonů, které jste pořídili. Prostě vleze do záběru a teprve poté jej můžete lapit.

TIP K tomu, abyste si koupili hru (nebo nějaký předmět v rámci hry) na Google Play, nepotřebujete platební kartu. Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Stačí ve hře zalovit v batůžku (Items), vytáhnout virtuální kameru a vyfotit pokémona, jehož útoky chcete okopírovat. Smeargle se objeví pouze v první fotce, tak volte moudře. Jakmile uvidíte „malíře“ v náhledu fotky, otevřete mapu a v nejbližším okolí byste měli vidět Smeargla, takže ho konečně můžete chytit.

To jsou ale manévry! Dáváme vývojářům Pokémon GO body za kreativitu. Je fajn, že hru stále rozvíjejí a vymýšlejí, jak hráče překvapit. Tak šťastné chytání!