Pozadí stránky
Pozadí stránky

Spotify má nový mód pro řidiče, který usnadňuje ovládání přehrávače
15. 3. 2019 8:32 | Martin Havlíček

Spotify má nový mód pro řidiče, který usnadňuje ovládání přehrávače

Nic proto rádiu, ale v konkurenci Spotify a databáze čítající desítky milionů písniček všech žánrů prostě nemá šanci obstát. Aspoň tedy v našem autě. Pokud to máte stejně, tak vás jistě potěší novinka v podobě Spotify Car View, což je mód ovládání pro řidiče.

Samozřejmě, během jízdy byste měli hledět před sebe a mobil nechat mobilem. Rozhraní Spotify Car View je určeno spíše spolujezdcům (nebo řidičům, když zrovna stojí na semaforech apod.); nabízí zvětšené ovládací prvky, díky nimiž snadno přeskočíte na další písníčku, a podobně. Řidiče během jízdy nic nerozptyluje a spolujezdec se na obří tlačítko trefí i během „rallye“ po děravých okreskách. Mód Car View se aktivuje automaticky po připojení k audio-systému vašeho vozu přes Bluetooth. Pokud něco takového v autě nemáte, můžete Car View zapnout ručně. Zatím je ale k dispozici jen na Androidu.

Víte, že… Spotify Premium má i výhodné rodinné předplatné? V rámci jednoho O2 vyúčtování můžete platit Spotify Premium až pro šest členů rodiny. Cena je pouhých 229 Kč měsíčně, to je méně než 50 korun za jednoho!

Zdaleka nejde o první iniciativu Spotify týkající se řidičů. Služba už dříve představila aplikaci pro systémy Apple CarPlay a Google Auto. Před časem se také propojila s Waze, takže se dá ovládat přímo z lišty této populární navigace. Několika uživatelům Spotify se rovněž objevila v aplikaci reklama na Spotify Car Play, jakýsi jednoduchý přehrávač hudby do auta s hlasovým ovládáním. Není ale jasné, kdy půjde do prodeje. Zatím si tedy musíme „vystačit“ s mobilní aplikací.