Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nová sezóna Fortnitu je tady. Co všechno přináší?
6. 5. 2019 9:20 | Martin Havlíček

Nová sezóna Fortnitu je tady. Co všechno přináší?

Aktualizace Fortnite na verzi 8.00 odstartovala novou sezónu se stejným pořadovým číslem. Ta se nese ve znamená pirátů, kteří jsou reprezentováni nejen novými skiny, ale také třeba (funkčními) pirátskými děly rozmístěnými po bojišti. Některé předměty a zbraně byly naopak ze hry odstraněny. Můžeme jmenovat třeba sněhuláka, letadlo, nákupní vozík či ATK vozítko.

Na severu ostrova se objevily i nové, stylové lokace Sunny Steps a Lazy Lagoon a také sopka, v jejíž okolí se dají najít místa, odkud unikají sopečné plyny. Pokud na takové místo vstoupíte, jste vymrštěni do vzduchu. Zajímavý dopravní prostředek! Naopak láva hráčům život ubírá.

Změny nejsou jen kosmetické, ale i herní. Funkce Party Assist umožňuje sdílení denních a týdenních výzev v rámci skupiny hráčů. S kamarády si tak můžete vzájemně pomáhat s jejich plněním. Přibyly rovněž nové, ovšem limitované herní režimy 50 na 50 hráčů a Close Encounters, kde se hráči pohybují pomocí jetpacků a střílí po sobě brokovnicemi.

S novou sezónou souvisí i nový Battle Pass, což je především zdroj zisků pro vývojáře. V rámci Battle Passu obdržíte hned za začátku dva progresivní skiny a další si můžete vybojovat splněním výzev. Zajímavé je, že vývojáři dali poprvé možnost získat Battle Pass zdarma. Krátce před spuštěním sezóny ohlásili, že kdo splní všechny sezóny z výzvy Overtime, dostane 8. Battle Pass. Jednalo se jen o časově omezenou akci. Snad v reakci na úspěch konkurenční střílečky Apex Legends.  

Nyní je potřeba za Battle Pass zaplatit prostřednictvím virtuální měny V-bucks. Anebo si Pass kupovat nemusíte – na zábavnosti hry to nic nemění.