Pozadí stránky
Pozadí stránky

Retro nášup o třech chodech: stáhněte si tři díly legendární Golden Axe!
8. 4. 2019 10:37 | Martin Havlíček

Retro nášup o třech chodech: stáhněte si tři díly legendární Golden Axe!

Je neuvěřitelné, jak dalekou cestu mobily ušly za těch pár let… Není to tak dávno, co jsme ještě na černobílých displejích proháněli Hada. A dnes? Dneska si na mobilu můžeme zahrát hry s grafikou na úrovni herních konzolí!

Hra Golden Axe ovšem patří do té první skupiny. Vlastně je ještě starší. Vyšla na přelomu osmdesátých a devadesátých let, tedy v době, kdy v Česku mobily ještě ani nebyly. Zahrát jste si ji mohli na arkádových herních automatech nebo později na PC. Odtud jí budete zřejmě znát. V 90. letech byla snad na každém písíčku v Česku. Už déle než rok si ji můžete zahrát i na svém mobilu. Jde o nijak neupravenou, původní verzi. Jedinou novinkou je ovládání přes dotykový displej, které ovšem téhle rubačce ze staré školy moc nesedí. Bohužel, připojení externího ovladače hra nepodporuje.

Proč ale teď píšeme o hře z roku 2017? Protože nedávná aktualizace výrazně rozšířila obsah apky. Z Golden Age Classic je Golden Age Classics a místo jedné hry jsou v menu hned tři: první tři díly série Golden Axe.

Hra je zdarma, ovšem v menu je reklama. Pokud ji chcete odstranit, je nutné zaplatit jednorázový poplatek v podobně nákupu v aplikaci. Nákup lze hradit prostřednictvím platby přes operátora.

Hry se od sebe nijak zásadně neliší. Ve všech případech si na začátku vyberete svého bojovníka – amazonku, barbara nebo trpaslíka – a následně se vydáváte na cestu za získáním bájné zlaté sekery. Do cesty se vám postaví desítky kostlivců, banditů a dalších nepřátel. Čas od času můžete osedlat ještěra, který vám buďto za pomoci trnitého ocasu nebo plamenů usnadní průchod hrou. Prostě jednoduchá zábava z dob, kdy byly hry ještě v plenkách.