Pozadí stránky
Pozadí stránky

Spotify má vlastní aplikaci pro Apple Watch. Co všechno umí?
7. 12. 2018 15:50 | Martin Havlíček

Spotify má vlastní aplikaci pro Apple Watch. Co všechno umí?

Je s podivem, že nejpopulárnější hudebním streamingová aplikace tak dlouho ignorovala nejpopulárnější chytré hodinky (Wear OS aplikace přitom už vyšla před rokem). Naštěstí za ni zaskočily neoficiální apky umožňující ovládání hudebního přehrávače pohodlně ze zápěstí. Jedna z nich byla dokonce natolik povedená, že Spotify najala její vývojáře, aby vytvořili aplikaci oficiální.

Jaká tedy je apka Spotify pro Apple Watch? Velice jednoduchá, což je ale u chytrých hodinek nejen pochopitelné, ale i žádoucí. Na ciferník se vešlo jen to nejdůležitější. Na displeji vidíte základní tlačítka pro ovládání přehrávače, délku písničky a samozřejmě nechybí její název, respektive jméno interpreta. Pod přehrávačem je známé srdíčko pro uložení do oblíbených a ikonka s počítačem a reprákem pro přepínání mezi zařízeními podporujícími Spotify Connect. Doslova jen dvě tapnutí na displej hodinek stačí k tomu, abyste přepnuli přehrávání z mobilu na PC nebo třeba do bezdrátových sluchátek.

TIP! Aktivujte si Spotify Premium na O2 a získáte 3 měsíce služby zdarma. Nemluvě o výhodách plynoucí z předplatného Premium: hudba bez reklam, možnost přeskakovat písničky, offline přehrávání, vysoká kvalita zvuku a mnoho dalšího.

Další obrazovka miniaplikace je celá zasvěcená playlistům. Najdete tu poslední hudební alba a playlisty, které jste poslouchali, takže můžete snadno navázat. Propojení s mobilem je v tomto případě podmínkou. Hodinky nefungují jako samostatný přehrávač, slouží pouze k ovládání přehrávače v telefonu. Zatím! Do budoucna se plánuje s tím, že hodinková aplikace nabídne offline poslech. To ocení především sportovci, kteří se nebudou muset „tahat“ se zátěží navíc v podobě mobilu. Vše obstarají hodinky.