Pozadí stránky
Pozadí stránky

Hra podle Harryho Pottera na prvním videu. O co v ní půjde?
10. 12. 2018 12:57 | Martin Havlíček

Hra podle Harryho Pottera na prvním videu. O co v ní půjde?

Na rovinu vás zklameme, nejde o video přímo ze hry. Je to spíše teaser, ale i tak si zaslouží pozornost. Vždyť dosud jsme ze hry měli jenom logo! Navíc, půlminutová reklama nám toho říká o Harry Potter: Wozards Unite celkem dost.

Takže – o co ve hře půjde? Především o ochranu světa čar a kouzel. Před kým? Před mudly! Svět čarodějů a svět lidí se začíná prolínat. Magické artefakty a kouzelná stvoření se z neznámého důvodu začínají objevovat ve světě lidí, a čarodějům tak hrozí prozrazení. Je proto zapotřebí sjednotit všechny čaroděje a čaroděje, tedy hráče a hráčky a společnými silami vyčistit ulice měst od všeho kouzelného. V praxi si to představte jako Pokémon GO, ovšem místo pikaču a spol. budeme chytat zlatonky a jim podobné.

Jasno není nad tím, jak bude ono chytání probíhat. Jistě za pomocí kouzelnické hůlky, ovšem jak přesně? Budeme mávat mobilem ve vzduchu? Nebo bude hůlka virtuální a naším úkolem bude jen zaměřit cíl na displeji? Můžeme jenom hádat. V této souvislosti se sluší zmínit spekulace o spolupráci herních vývojářů se Samsungem. Internetem se šíří zpráva o tom, že Samsung investoval do autorů hry nemalý obnos výměnou za exkluzívní výsady pro majitele svých mobilů. Majitelé Samsungu Galaxy Note by mohli například k ovládání hry využívat tablet S Pen, s nímž by mávali právě jako s kouzelnickou hůlkou.

Na to jsme hodně zvědaví! Doufáme, že nás vývojáři nebudou napínat dlouho. Harry Potter: Wizards Unite vychází v roce 2019.