Pozadí stránky
Pozadí stránky

Prince of Persia se vrací! Tentokrát však s úplně jiným žánrem
9. 11. 2018 15:55 | Martin Havlíček

Prince of Persia se vrací! Tentokrát však s úplně jiným žánrem

Prince zná snad každý. Teď nemyslíme toho zpěváka (i když na něj to asi platí také), ale hrdinu legendární videohry Prince of Persia. Skákačku s blonďatým hrdinou hrál každý, kdo v 90. letech zavadil o počítač.

Od té doby uplynulo mnoho let a vyšlo nejedno pokračování. Novinka Prince of Persia: Escape budí dojem, že jde o návrat k prvnímu dílu. Ve skutečnosti to platí jen o stylovém retro zpracování, v jádru jde však o zástupce úplně jiného žánru.

Prince of Persia: Escape se řadí k takzvaným runnerům. Hrdina běží sám vstříc svému osudu a vy máte na starosti „jenom“ skoky. Tapáním nebo podržením prstu na displeji přeskakujete propasti a jiné nástrahy, čas o času také vyskáčete do vyššího podlaží. Jednotlivé levely se s trochou šikovnosti dají zdolat za pár desítek sekund. Důležitý je postřeh a dobrý odhad. Skočíte-li moc brzo, je po vás. Stejný osud vás čeká, když takříkajíc zaspíte.

Trošku nás mrzel „ekologický“ přístup vývojářů, kteří neustále recyklují stejné nástrahy a pasáže. Prince of Persia: Escape rozhodně není hrou, kde byste strávili hodiny. To byste se unudili. Je to spíš takové zpestření na pár minut během cesty do školy nebo do práce.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování! To samé platí i pro nákupy uvnitř her.

Velmi nepříjemná je přemíra reklamy v jinak bezplatné hře. Naštěstí se dá vypnout za malý poplatek. To je fér. Z něčeho ti vývojáři žít musí.