Pozadí stránky
Pozadí stránky

Candy Crush přizval do hry přátele. Stáhněte si pokračování nejpopulárnějšího puzzlu!
14. 11. 2018 12:40 | Martin Havlíček

Candy Crush přizval do hry přátele. Stáhněte si pokračování nejpopulárnějšího puzzlu!

Candy Crush je nejúspěšnější puzzle na mobilu a jedna z nejúspěšnější mobilních her vůbec. Potvrzuje to i astronomická částka 5,9 miliard dolarů, za níž byl odkoupen její tvůrce, společnost King. Ale to už trochu odbíháme…

Aktuálně je důležité sdělení, že Candy Crush se dočkal pokračování. Ne prvního a jistě ani posledního, ovšem to novince Candy Crush Friends Saga nic neubírá na významu. V jádru je to stále ta samá hra. Základem je skládání stejnobarevných bonbónků vedle sebe. Pokud dáte dohromady víc než tři najednou, dostanete bonus. Například želé rybičku schopnou plavat v moři bonbónů, výbušná cukrátka nebo třeba čokoládové koule schopné vyzmizíkovat z pole všechny sladkosti jedné barvy.

Podobnými dobrotami vás zásobují také postavičky – kamarádi (odtud podtitul Friends), které si volíte vždy před začátkem hry. Každý má jinou schopnost, a každý se tak hodí do jiného levelu. S jednotlivými levely se mění i úkoly, co máte plnit. Jednou zachraňujete želatinová zvířátka uvězněná pod bonbóny, jindy zase namáčíte sušenky do kakaa (tzn. musíte dostat sušenky z horní části displeje do spodní, kde je kakao). Počet tahů je ale vždy omezen.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování! To samé platí i pro nákupy uvnitř her.

Právě doplňování životů a tahů tvoří autorům hlavní příjem. Pokud nechcete čekat, můžete do Candy Crush investovat pár korun a hrát dál. Na druhou stranu, systém nijak netlačí na pilu a abyste si Candy Crush užili, nemusíte do hry vložit ani korunu. Doporučujeme!