Pozadí stránky
Pozadí stránky

Fortnite už si stáhnete i bez pozvánky. Má to ale jeden háček
5. 11. 2018 11:13 | Martin Havlíček

Fortnite už si stáhnete i bez pozvánky. Má to ale jeden háček

Dosud běžela hra Fortnite na Androidu v režimu betatestu, což znamenalo mimo jiné to, že hráči potřebovali pozvánku. Už to neplatí. Fortnite si může stáhnout každý. Podmínkou je, že je váš mobil hrou podporován a že si stáhnete instalátor z oficiálních stránek Fortnite.

Čtete dobře. Nikoliv z Google Play, nýbrž ze stránky hry. Stačí v prohlížeči na mobilu naťukat fortnite.com/android a řídit se pokyny. Počítejte s tím, že si budete muset vytvořit účet v systému Epic Games a na mobilu povolit stahování aplikací z neoficiálních zdrojů. Na Google Play hra není a nikdy nebude.

Staženo? Účet vytvořen? Pak už hraní už nic nebrání. Výhodou Fortnitu je to, že jde o stejnou hru na všech platformách. Ať už hrajete na mobilu, konzoli nebo PC, stále jde o identickou hru (na rozdíl třeba od konkurenčního PUBG). Díky tomu lze hrát dokonce s telefonem proti písíčkářům či konzolistům.

A ještě jednu výhodu to má. Jak na PC, na konzolích, tak i na mobilu vycházejí stejné aktualizace. Ta zatím poslední přinesla halloweenský mód Fortnightmares, který do souboje stovky hráčů vypustil ještě počítačem ovládané příšery (tzv. Cube Monsters). Za jejich likvidaci získáváte bonusy ke štítu. S Fortnitghtmares se pojí také nové, stylové zbraně a výzvy. Jde nicméně o mód dočasný, který brzy opět zmizí.  

Tohle máme na Fortnite nejradši. Pořád se tam něco děje a nuda nemá šanci!