Pozadí stránky
Pozadí stránky

Na App Store se vrátí battle royale hit Fortnite oklikou
11. 2. 2024 13:08 | Michal Burian

Na App Store se vrátí battle royale hit Fortnite oklikou

Společnost Apple musí v Evropě vyhovět novému zákonu o digitálních trzích. Z toho důvodu musí umožnit instalaci aplikací alternativními metodami ke svému Apple Storu a vstup konkurenčních obchodů s aplikacemi a hrami. Brány zájemců se při splnění dalších podmínek otevřou v březnu s příchodem iOS verze 17.4. Tato verze operačního systému by měla přinést i řadu vylepšení pro iPhony.

Společnost Apple se bojí, že brány otevře také různým malwarům, podvodům, nelegálnímu a škodlivému obsahu a dalším hrozbám. Přesto ale musí vyhovět novému zákonu v Evropě. Pro Spojené státy americké a další trhy se nic nemění.

Společnost Epic Games už oznámila, že na App Store nabídne svůj obchod Epic Games Store. V něm bude dostupné Fortnite, které si majitelé iPhonů a iPadů budou moci stáhnout do svého zařízení a hrát. Kvůli dřívějšímu sporu byla tato velice populární bezplatná battle royale akce z App Store odstraněna.

Fortnite byl koncem loňského roku výrazně obohacen. Vedle klasické battle royale akce nabízí další tři bezplatné hry, které si získaly hráče po celém světě. V LEGO Fortnite se vydáte na kostičkové dobrodružství a budete stavět všechno možné. Rocket Racing jsou bláznivé závody ve vysoké rychlosti od autorů Rocket League a Fortnite Festival je rytmická hra od tvůrců hitu Rock Band.