Pozadí stránky
Pozadí stránky

Do malebného světa Avatara se nakonec nepodíváme
30. 1. 2024 21:15 | Michal Burian

Do malebného světa Avatara se nakonec nepodíváme

Z návštěvy exotického světa planety Pandora, kterou vytvořil James Cameron, nic nebude. Hrdinská masivně multiplayerová střílečka Avatar: Reckoning byla zrušena. Vývoj byl zastaven a k celosvětovému spuštění hry pro operační systémy Android a iOS nikdy nedojde.

S hrou Avatar: Reckoning jsme se poprvé seznámili v roce 2022. Poté byla v takzvaném soft launchi spuštěna na Filipínách, kde docházelo k testování mezi místními hráči. Z těchto testů bylo pravděpodobně usouzeno, že by titul nezaujmul. Přitom hráči na internetu psali o tom, jak Avatar: Reckoning má pěknou grafickou stránku a fantastickým způsobem přináší na chytré telefony a tablety okouzlující svět Pandory a konflikty mezi dvěma hlavními frakcemi známé filmové série.

My ostatní si musíme vystačit se starým videem. To ukazuje divokou krajinu mimozemské planety Pandory. Fanouškům prvního filmu Avatar budou některé scény dobře známé, včetně divokých mimozemských zvířat, proti nimž jsme měli se svým hrdinou bojovat. Toho jsme si měli vytvořit podle svého, upravit jeho vzhled a vybrat si zbraně a vybavení, abychom mohli čelit nebezpečným divokým zvířatům a likvidovat stroje lidské korporace RDA jako zástupce kmenu Na'vi.