Pozadí stránky
Pozadí stránky

Apple povolí aplikace pro streamování her na App Store
29. 1. 2024 16:14 | Michal Burian

Apple povolí aplikace pro streamování her na App Store

Společnost Apple mění svou přísnou politiku týkající se aplikací pro streamování videoher. Nová pravidla umožňují, aby v nabídce App Store byly zveřejněny aplikace pro streamování videoher a aplikace, které poskytují přístup k mini-aplikacím a hrám. Díky této změně se v nabídce může objevit například aplikace Xbox Cloud Gaming od Microsoftu nebo GeForce Now od Nvidie.

Apple dosud tyto aplikace blokoval a například v roce 2020 odmítl na App Store vydat Xbox Cloud Gaming, který se v té době jmenoval Project xCloud. Streamování tak dosud na zařízeních s operačním systémem iOS bylo možné pouze skrz internetový prohlížeč.

Pokud Microsoft a Nvidia budou chtít, mohou společnosti za dodržení dalších podmínek své aplikace nabídnout na App Store. Xbox Cloud Gaming za předplatné Xbox Game Pass Ultimate nabízí rozsáhlou knihovnu her. Na telefonech, tabletech, televizích a počítačích si přes vzdálené servery můžete zahrát i nejnovější hry, třeba závody Forza Horizon 5, populární battle royale akci Fortnite, akci Deadthloop, odpočinkový Power Wash Simmulator, skákačku Ori nebo bojový titul Mortal Kombat 11. Hrstka titulů podporuje dotykové ovládání, většina ale vyžaduje ovladač.

Přes GeForce Now můžete na mobilech, tabletech i horších počítačích hrát nové hry, které si ale nejprve musíte koupit například na Steamu, Epic Games Store, Ubisoft Connect nebo Origin. Podporovány jsou také populární bezplatné hry, jako jsou Fortnite, Apex Legends nebo Destiny 2.