Pozadí stránky
Pozadí stránky

Apple chce ze svého nového iPhonu udělat další herní zařízení
14. 9. 2023 15:10 | Michal Burian

Apple chce ze svého nového iPhonu udělat další herní zařízení

Dostáváme se pomalu do doby, kdy k hraní her nebudou potřeba počítače, konzole a handheldy, ale vystačíme si s nabušenými chytrými telefony? Na tuhle otázku můžeme znát odpověď už v letošním roce, protože na iPhonu 15 Pro si budeme moci zahrát Resident Evil Village, Resident Evil 4 a Death Stranding. V první polovině příštího roku dorazí ještě Assassin’s Creed Mirage.

Vše jsou to velké, velkorozpočtové hry určené pro počítače a konzole. Letos ale poběží také na Pro a Pro Max modelech iPhonu 15. Na detailní informace je ještě brzy. Spokojit se musíme s informací, že hra Resident Evil Village při prezentaci běžela v nativním rozlišení při stabilních 30 snímcích za sekundu. Nejednalo se tedy o cloudovou verzi a dle prvních dojmů hra běžela dobře a vizuálně vypadala působivě.

Podle Applu má nový čip A16 Bionic v telefonu iPhone 15 Pro pětijádrový grafický procesor, který zaznamenává 50% zlepšení propustnosti paměti, a také šestijádrový procesor, o němž Apple prohlásil, že spotřebovává o 20 % méně energie než předchozí procesor telefonu.

Apple chce ze svého nového iPhonu udělat další herní zařízení

„A17 Pro je iphonový čip úplně nové třídy, který podává náš zdaleka nejlepší grafický výkon. Mobilní hry budou vypadat a působit neskutečně přesvědčivě. Uživateli vyrazí dech detailně vykresleným prostředím a realističtějšími postavami. A17 Pro je totiž tak rychlý a úsporný, že konkurenci ukazuje záda,“ uvádí společnost Apple.

iPhone 15 Pro je první iPhone zkonstruovaný z leteckého titanu. Předobjednávky začínají 15. září a v prodeji bude od 22. září za cenu od 29 990 Kč. iPhone 15 Pro Max bude dostupný ve stejném termínu a jeho cena začíná od 35 990 Kč.

Resident Evil Village je hororová hra pro přežití, která vyšla v květnu 2021 a dostupná je na PC, konzolích PlayStation, Xbox a Nintendo Switch.

Resident Evil 4 je plnohodnotná předělávka oblíbeného dílu hororové hry. Tato verze hry vyšla v březnu letošního roku a je u hráčů na počítačích i konzolích extrémně populární.

Death Stranding je nejnovější hra od známého japonského vývojáře Hidea Kojimy. Hře se přezdívá simulátor pošťáka, ale když dáte hře šanci, tak vás překvapí zajímavým příběhem. Na konzolích PlayStation a PC obsahuje českou lokalizaci ve formě titulků.

Assassin's Creed Mirage je připravovaná akční adventura od společnosti Ubisoft, na PC a konzole vyjde teprve 5. října letošního roku. Ve hře zažijete příběh Basima, mazaného pouličního zloděje, který se pohybuje po rušných ulicích Bagdádu devátého století, hledajíc odpovědi a spravedlnost. Prostřednictvím tajemné, prastaré organizace známé jako Hidden Ones se stane smrtícím mistrem Asasínem a změní svůj osud způsobem, který si nikdy nedokázal představit.