Pozadí stránky
Pozadí stránky

Sword of Convallaria je zajímavá fantasy taktická hra na hrdiny
25. 8. 2023 12:57 | Michal Burian

Sword of Convallaria je zajímavá fantasy taktická hra na hrdiny

Do krásného království Iria zve nová hra na hrdiny s taktickými souboji. Jmenuje se Sword of Convallaria, připravuje ji společnost XD Games a k vydání pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS by mělo dojít koncem letošního roku. Stránka App Store uvádí 23. listopadu. Kromě toho se hra chystá také pro PC přes Steam.

Sword of Convallaria se podobá klasickým japonským tahovým pixelartovým hrám. Hráče zavede do starobylého kontinentu Rodinie, ale většina děje se odehrává v malém státě Iria, který je bohatý na magické minerály. Příběh začíná tím, že se hráči probudí v kobce a utečou do Convallarie, města na pokraji kolapsu kvůli rostoucím bojům Irie.

Vaše rozhodnutí určí, jak se bude Irie vyvíjet a jak tohle všechno dopadne. Také budete budovat vztahy a dovednosti a sledovat, jak se děj mění v závislosti na vašich volbách a úspěších. Tvůrci kladou důraz na sbírání epických hrdinů, s nimiž si budete přizpůsobovat svou družinu a využívat strategii, abyste zachránili Irii.

„Vydejte se napříč prostorem a časem do Irie, země bohaté na nerostné suroviny, jejíž magické zdroje přitahují nežádoucí pozornost nebezpečných vnějších frakcí,“ uvádí tisková zpráva a láká na taktické tahové souboje, kdy se postavíte nejrůznějším typům nepřátel.

Sword of Convallaria je zajímavá fantasy taktická hra na hrdiny