Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nintendo přestane vylepšovat a obohacovat Mario Kart Tour
11. 9. 2023 21:39 | Michal Burian

Nintendo přestane vylepšovat a obohacovat Mario Kart Tour

Nadešel čas se pomalu, ale jistě rozloučit s motokárovými závody, ve kterých účinkuje Mario se svými přáteli. Společnosti Nintendo a DeNA oznámily, že hra Mario Kart Tour obdrží poslední aktualizaci. Stane se tak 4. října. Po tomto datu budou nové sezóny obsahovat už jen starší obsah, takže nemůžete počítat se žádnými novými motokárami, novými jezdci nebo novými tratěmi.

Poslední velká aktualizace pro Mario Kart Tour představí Battle Tour. Ještě předtím, 20. září, vypukne Anniversary Tour, jež oslaví čtyři roky existence hry. Takže pokud jste dosud titul nezapnuli, tak je vhodný čas si ho bezplatně stáhnout z Google Play a App Store a minimálně vyzkoušet. Třeba vás tyhle motokárové závody se známými postavičkami ze světa ikonického instalatéra Maria zaujmou a budou vás bavit.

Od jiných závodních titulů se Mario Kart Tour liší hned v několika aspektech. Tím prvním je, že telefon vlastně nedržíte na šířku, ale na výšku, a tak vám ke hraní stačí jedna ruka. Zatáčíte buď prstem, nebo třeba nakláněním zařízení do stran. Dalším unikátním prvkem jsou speciální předměty, jež obdržíte ze zářivých boxů s otazníčkem. Některé dokážou pořádně uškodit soupeřům – pokud se správně trefíte, mohou jejich vozidlu způsobit smyk (banán) nebo dočasnou imobilitu (zelený krunýř). Pokud ale použijete houbičku, vaše vozidlo se na chvíli zrychlí. Dané předměty ovládáte pouhým klepnutím či tažením (vpřed, pokud jej chcete hodit dopředu, nebo vzad, pokud jej chcete hodit za sebe).

Tipy a triky pro začátečníky

- V nastavení si můžete zvolit, jaké ovládání je vám pohodlné. Nemusíte využívat jen to základní.

- Nezapomeňte v závodech používat speciální předměty a schopnosti vaší postavy, dokáží vám zajistit velkou převahu.

- Z tratě není bůhvíproč možné spadnout, v takových situacích se tedy nemusíte bát zrychlení před zatáčkou.

- Dbejte na správnou kombinaci jezdce, vozidla i kluzáku. Občas obdržíte nejen bonusové body, ale i další vylepšení.

Mario Kart Tour má být podle odhadů druhou nejvýdělečnější mobilní hrou společnosti Nintendo. Hra měla vydělat přibližně 243 milionů dolarů a stáhlo si ji 230 milionů hráčů. Nejúspěšnější ze stáje Nintenda je hra Fire Emblem Heroes, měla vydělat více než 810 milionů dolarů.

Nintendo přestane vylepšovat a obohacovat Mario Kart Tour