Pozadí stránky
Pozadí stránky

WhatsApp nyní umí ztišit hovory od neznámých volajících
22. 6. 2023 17:12 | Michal Burian

WhatsApp nyní umí ztišit hovory od neznámých volajících

Po kanálech, které přinášejí způsob, jak soukromě sledovat, co je pro vás důležité, přichází WhatsApp s další zajímavou novinkou. Nejnovější funkce aplikace dokáže ztišit příchozí hovory od neznámých čísel.

„Ochrana soukromí vašich zpráv zůstává hybnou silou všeho, co ve službě WhatsApp vytváříme. Základem zabezpečení hovorů a zpráv je koncové šifrování, ale navíc stále přidáváme další a další úrovně soukromí. Nedávno jsme například představili uzamčení chatu, které umožňuje chránit citlivé konverzace heslem, mizející zprávy, které se jednoduše ztratí, jednorázové zobrazení pro zamezení pořizování snímků obrazovky a možnost nezveřejňovat vaši online aktivitu,“ tvrdí WhatsApp.

WhatsApp nyní umí ztišit hovory od neznámých volajících

Funkce ztišení hovorů od neznámých volajících je navržena tak, aby vám poskytla víc soukromí a větší kontrolu nad příchozími hovory. Pomůže vám automaticky odlišit spam, podvody a hovory od neznámých volajících, čímž zvyšuje míru ochrany. Tyto hovory vám nebudou na telefonu vyzvánět, ale pro případ, že se nakonec bude jednat o něco důležitého, se budou zobrazovat na seznamu hovorů.

Aby se tyto informace dostaly co nejdál, přichází WhatsApp s funkcí kontrola soukromí. Pomůže jim ujistit se, že se o možnostech nastavení ochrany soukromí ve službě WhatsApp dozví všichni. Tato kontrola vám krok za krokem představí důležitá nastavení ochrany soukromí a pomůže vám zjistit jejich správnou úroveň. To vše na jednom místě. Výběrem možnosti „Spustit kontrolu soukromí“ v Nastavení soukromí začnete procházet úrovněmi zabezpečení, které posilují zabezpečení zpráv, hovorů a osobních údajů.

„Zabezpečení soukromí vaší komunikace je podstatné, protože víme, že lidé potřebují bezpečné místo, kde mohou komunikovat. Tuto zprávu šíříme po celém světě novými způsoby, ať můžeme lépe informovat, jak je to důležité. Počínaje tímto týdnem vyzýváme lidi, ať se mezi sebou kontaktují prostřednictvím soukromých zpráv, aby přátelé a blízcí věděli, že mají k dispozici bezpečné místo, kde se můžou svěřit,“ dodává WhatsApp.