Pozadí stránky
Pozadí stránky

Oblíbený vačnatec Crash Bandicoot na mobilech doskákal
30. 12. 2022 16:03 | Michal Burian

Oblíbený vačnatec Crash Bandicoot na mobilech doskákal

Rok 2022 uzavíráme smutnou zprávou, bohužel. Společnost King totiž oznámila vypnutí mobilní hry se známým a oblíbeným vačnatcem Crashem Bandicootem. Hra Crash Bandicoot: On the Run! bude vypnuta 16. února 2023, což bude necelé dva roky poté, co byla na zařízeních s operačními systémy Android a iOS spuštěna.

Pokud byste si teď chtěli bezplatnou hru zahrát a nemáte ji nainstalovanou ve svém chytrém mobilu, tak bohužel. Z Google Play a App Store už byla odstraněna a dostupná je pouze pro ty, co ji mají nainstalovanou, ale ani jim nebude od 16. února 2023 fungovat. Přitom Google Play hlásí, že od vydání má titul přes 10 milionů stažení. A i hodnocení má velmi dobré: 4,4 hvězdiček z 5. Přesto společnost King hru vypíná.

Oblíbený vačnatec Crash Bandicoot na mobilech doskákal

V Crash Bandicoot: On the Run! na vás čekalo několik misí s cílem zachránit ne jeden, ale rovnou několik světů přes padouchem Dr. Neo Cortexem. Ten se rozhodl zničit svět jednou pro vždy a na pomoc si pozval nejnebezpečnější stoupence zla napříč celým multivesmírem. Crash společně se svou sestrou Coco běhal s větrem o závod a vy jste museli rychle přemýšlet a kličkovat na nebezpečné dráze až do cíle.

Titul byl příjemnou oddechovkou, která využívala jednoduchého přeskakování zleva doprava, sklouznutí a skoku. Několik unikátních skinů oživilo celou hru a mnoho známých tváří vám umožnilo příjemně zavzpomínat na předchozí díly.

Příjemnou novinkou byla možnost hrát ve více lidech na stejné dráze, kde jste se předháněli o vyšší bodové ohodnocení.