Pozadí stránky
Pozadí stránky

Abraham Lincoln, Ludvík II. i Alžběta I. obohatí hru Civilization VI
25. 11. 2022 11:09 | Michal Burian

Abraham Lincoln, Ludvík II. i Alžběta I. obohatí hru Civilization VI

V rozsáhlé tahové strategii Civilization VI je úkolem hráče vybudovat impérium, které odolá i zubu času. Stanete se vládcem světa a provedete svou civilizaci od doby kamenné po dobu digitální. Povedete válečná tažení i diplomatické rozhovory, rozšíříte svou kulturu, utkáte se s nejslavnějšími vůdci historie a pokusíte se vytvořit tu nejúchvatnější civilizaci, jaká kdy spatřila tvář světa.

Pokud vás Civilization VI na iOS nebo PC chytla, tak do hry přicházejí placené přídavky pod názvem Leader Pass. Jedná se o šest dodatečných balíčků, jejichž vydání je naplánováno na období od listopadu letošního roku do března příštího roku. Hru obohatí o 12 nových vůdců a 6 nových pojetí klasických vůdců, které už v Civilization VI jsou.

„Leader Pass vás vybízí k tomu, abyste vystoupili ze své komfortní zóny díky novým přístupům k diplomacii, válce, expanzi a dalším věcem. Každý vůdce přichází se sadou překvapivých nových nebo aktualizovaných schopností spolu s nápaditými novými agendami, které změní způsob vaší hry během pěti vzrušujících měsíců ovládání světa,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Abraham Lincoln, Ludvík II. i Alžběta I. obohatí hru Civilization VI

V současné době je dostupný první balíček Velcí vyjednavači. Ten přináší diplomaty: Abrahama Lincolna (Spojené státy), královnu Mbande Nzinga (Kongo) a sultána Saladina (Arábie). V druhém balíčku, pojmenovaném Velcí velitelé, povedete svá vojska k vítězství, včetně Tokugawy (Japonsko), Nadera Šáha (Persie) a Sulejmana Nádherného (Osmanská říše).

V balíčku Vládci Číny založíte několik nových dynastií, Yongleho, sjednotitele Qin Shi Huanga a Wu Zetiana. Poté navštívíte kolébku lidstva s vládci Sahary, včetně Ramsese (Egypt), Kleopatry Ptolemaiovců (Egypt) a krále Sundiaty Keity (Mali).

Balíček Velcí stavitelé obsahuje Theodoru (Byzanc), Sedžonga (Korea) a Ludvíka II. (Německo). S nimi máte přestavět svět lépe než kdykoli předtím. Závěrečný balíček obohatí hru o sbírku panovníků z Anglie: Alžběta I. (Anglie), Varang Harald Hadrad (Norsko) a Viktorie (Anglie).

Civilization VI si můžete bezplatně stáhnout z App Store pro iPhone a iPad a hru si po omezenou dobu vyzkoušet. Poté stojí 249 Kč. Leader Pass se prodává samostatně.