Pozadí stránky
Pozadí stránky

Oblíbená vojenská akce War Thunder míří na mobily
20. 11. 2022 14:21 | Adam Kurfürst

Oblíbená vojenská akce War Thunder míří na mobily

Pokud jste si oblíbili hry jako World of Tanks, World of Warships, nebo dokonce War Thunder, máte se na co těšit. Tvůrci posledního zmíněného titulu totiž ohlásili, že tato vysoce populární vojenská akce dorazí i na mobilní zařízení.

Tvůrci slibují, že War Thunder Edge, jak se bude novinka jmenovat, přinese nadšencům do mobilů podobný zážitek, jako by hráli právě onen známý počítačový a konzolový titul. Budeme tedy moct převzít kontrolu nad tanky, válečnými loděmi a letadly, s nimiž budeme bojovat v náročných kombinovaných bitvách.

Těšit se údajně můžeme i na realistické modely poškození letu a vozidla, jež dříve skutečně existovala. V uzavřené testovací verzi budou dostupné vojenské prostředky USA, Německa, Japonska, Velké Británie a SSSR, které se používaly za druhé světové války. Vývojáři se zaměřili také na jakési ozvláštnění v podobě ponorek a letadlových lodí, takže zábavy bude opravdu hodně.

Oblíbená vojenská akce War Thunder míří na mobily

„Hráči nás již mnoho let žádali, abychom přinesli War Thunder na mobilní zařízení. Nejprve jsme se museli ujistit, že je pro hráče dostupný dostatečně výkonný hardware a že je mobilní herní publikum připraveno na náročné hry, jako je War Thunder. Nyní si myslíme, že nastal ten správný čas,“ popisuje situaci Anton Yudintsev, spoluzakladatel společnosti Gaijin Entertainment, která se o vývoj hry stará.

Jeho slova o hardwaru mají své opodstatnění, War Thunder Edge totiž využije ray-tracing, jenž posouvá grafiku na mnohem vyšší úroveň. Užít si jej budou moci někteří uživatelé výkonnějších čipů od Qualcommu.

Přesné datum vydání nového War Thunder Edge bohužel neznáme, ale během následujících měsíců by se mělo spustit testování. Zatím se můžete podívat na upoutávku, která ukazuje i některé ovládací prvky.