Pozadí stránky
Pozadí stránky

České studio přichází s vlastní variantou Bombermana
29. 9. 2022 12:55 | Nikola Levová

České studio přichází s vlastní variantou Bombermana

Mnozí z nás s oblibou vzpomínají na 90. léta i kvůli videohrám. Jejich cesta sice započala o několik let dříve, ale právě hry z tohoto období patří k těm, na které spousta z nás vzpomíná. Jednou takovou byl i velmi oblíbený Bomberman a jeho popularita se evidentně podepsala i na českém studiu Czech Games Edition, jelikož vývojáře přivedla ke hře Boom Mania.

Jak už můžete tušit, hlavní mechanika celé hry spočívá v odpalování bombiček za účelem zničení všech nepřátel a vytvoření nové cestičky. Ale aby to nebylo tak prosté, je zde i jednoduchý příběh v podobě unesení vašich přátel lordem Xaraxasem. Na cestě za záchranou budete muset projít poměrně dost úrovní, které se nacházejí napříč devíti různými světy. To vše zaobalené v krásné pixelartové grafice, jež se poměrně dost inspiruje právě původním Bombermanem a pocit budete mít dost podobný.

České studio přichází s vlastní variantou Bombermana

Nové příšerky budou vyžadovat buď pečlivější plán na poražení, nebo silnější bomby. Přesně z tohoto důvodu najdete ve hře poměrně dost variant vylepšení v podobě lepších bombiček, silné zbroje a magických předmětů. Sbírání různých předmětů a hvězd při plnění jednotlivých kol je podstatnou věcí, jelikož přesně to vám bude otevírat nové možnosti pro vylepšení.

A pokud vám tohle vše nepřipadá jako pořádná výzva, vězte, že se v Boom Manii nachází několik opravdu silných bossů, kteří jen čekají na to, aby vám mohli zabránit v dalším postupu.

Menší nevýhodou je potřeba za daný titul platit. Na druhou stranu se nejedná o nijak do nebe volající částku a navíc, platit stačí jen jednou a už nikdy víc nepotkáte napříč hrou žádné transakce. Cena je 109,99 Kč na Google Play a 129 Kč na App Store.