Pozadí stránky
Pozadí stránky

Tváří v tvář nočním můrám z dětství v Little Nightmares
14. 9. 2022 10:32 | Michal Burian

Tváří v tvář nočním můrám z dětství v Little Nightmares

Napínavá dobrodružná hra Little Nightmares se z počítačů a konzolí dostane na malé obrazovky v kompletní mobilní verzi, která vyjde ještě v letošním roce pro chytré telefony a tablety s operačními systémy Android a iOS.

V Little Nightmares se ponoříte do temného a svérázného příběhu, který vás postaví tváří v tvář nočním můrám z dětství. Vžijete se do kůže malé dívky Six ve žluté pláštěnce, která musí uniknout z rozsáhlé a tajemné lodi The Maw obývané zlými duchy, kteří hledají něco k jídlu. Po cestě prozkoumáte znepokojivý domeček pro panenky, jenž nabízí vězení, z něhož lze utéct, a hřiště, na němž si lze užívat.

Tváří v tvář nočním můrám z dětství v Little Nightmares

V ponurém a temném světě budete zkoumat horor očima dítěte a na vlastní kůži prožijete jeho bezmoc prostřednictvím hratelnosti ve stylu schovej se a hledej. Čeká na vás malebná grafika se strašidelnou atmosférou a zvuky, hádanky a návyková hratelnost.

Ve videu vidíme střípky ze hry, ale bohužel není ukázáno žádné mobilní rozhraní a není uvedeno přesné datum vydání. Doprovodná tisková zpráva potvrzuje možnost zahrát si přes dotykovou obrazovku i ovladač. Potvrzuje se i upravené uživatelské rozhraní.

Pokud hrajete také na počítači, posledních dvou generací konzolí PlayStation a Xbox nebo Nintendu Switch, tak si můžete už nyní koupit Little Nightmares a dokonce i pokračování v podobě Little Nightmares 2.