Pozadí stránky
Pozadí stránky

Slovní hádanky ve spojení s poutavým příběhem v nové hře
25. 8. 2022 19:11 | Adam Kurfürst

Slovní hádanky ve spojení s poutavým příběhem v nové hře

Středem pozornosti mobilních hráčů bývají v poslední době hlavně akční tituly, jako je Diablo Immortal, Apex Legends a další. Kvalitní tituly se ale dají vytvářet i bez toho, aby obsahovaly násilí. Logické hry, kde se posouváte tím, že skládáte slova, také hrají miliony lidí. Jednou takovou hrou, která vypadá velmi ambiciózně, je i Text Express: Word Adventure. Unikátní bude i díky tomu, že se chystá propojit vícero herních mechanik.

Po rozsáhlém světě budeme s protagonistkou Tilly cestovat vlakem. Tam, kde zastavíme, na nás budou čekat křížovky. Nečekejte ale žádné nudné doplňování slov do řádků a sloupečků. Těšit se máme na komplexní příběh a mnoho aktivit. Patří mezi ně třeba obohacování kolekce o nové suvenýry, vytváření souhvězdí, procházení tajemných ruin nebo vylepšování vláčku. V celkově 37 různých lokacích si budeme moci lámat hlavu nad 3500 úrovněmi.

Cestou po světě poznáme i mnoho postav, čekat na nás má 2600 řádků rozhovorů. Příběh také půjde posouvat kupředu tím, že budeme vytvářet slova, jež spustí speciální akce ve scéně. Herní režisér Tj'ièn Twijnstra se chlubil tím, že Text Express: Word Adventure přináší žánr slovních hádanek zcela novým a vynalézavým způsobem. Podle něj je titul inovativním způsobem, který všem přinese poutavý vzdělávací zážitek.

Text Express: Word Adventure se dočkáme s příchodem nového školního roku, tedy 1. září. Zahrát si jej budeme moci jak na Androidu, tak na iOS. Upoutávka níže ukazuje některé z herních mechanik.