Pozadí stránky
Pozadí stránky

Jetpack Joyride má po 11 letech pokračování s novými mechanikami
31. 8. 2022 17:04 | Adam Kurfürst

Jetpack Joyride má po 11 letech pokračování s novými mechanikami

Mnozí z vás si budou určitě pamatovat legendární titul Jetpack Joyride, který vyšel už v roce 2011. Šílený hrdina Barry vybavený jetpackem v něm nekonečně dlouho prolétává vědeckými laboratořemi. Respektive letí do doby, než narazí do překážky. Ovládání je úplně snadné, hra je totiž 2D a Barry letí neustále doprava. Ovlivnit můžete pouze výšku, v níž se pohybuje. Když držíte prst na obrazovce, poletí hrdina vzhůru. Jakmile dáte z displeje ruce pryč, táhne Barryho gravitace dolů.

Po téměř jedenácti letech se tato legenda mobilního herního průmyslu vrací, nese označení Jetpack Joyride 2. Podstata hry zůstává stejná, Barry je opět vybaven svým jetpackem, který neustále vrhá kulky po mapě. Razantně se ale změnila grafická část. Textury nyní vypadají moderněji a ve hře najdeme mnohem více různých prostředí. Podíváme se do několika částí laboratoře, za okny uvidíme třeba zmrzlou krajinu a vydat se můžeme i do vesmíru.

Nebezpečí ve druhém díle tohoto šílenství nepředstavují pouze obyčejné rakety nebo lasery. Pro Barryho je to naopak ještě horší. Během své cesty potkáte například mimozemšťany, kteří na vás vyšlou naváděné střely. Nechybí ani náročné souboje s bossy. Naštěstí se nemusíte jen vyhýbat jejich projektilům, můžete také zasadit protiúder. Za peníze, jež během dlouhého průletu laboratoří získáte, si lze koupit nové zbraně a výbavu. Jatpack si také můžete vylepšovat. Novinkou oproti původnímu dílu je i další hratelná postava, jež se jmenuje Betty Beefpies.

Jetpack Joyride 2 si bohužel nezahrají majitelé Androidu, je totiž dostupný exkluzivně ve službě Apple Arcade. Předplatitelé si tak titul mohou užít na iPhonech, iPadech a dalších podporovaných zařízeních amerického giganta.

Jetpack Joyride má po 11 letech pokračování s novými mechanikami