Pozadí stránky
Pozadí stránky

Den otců je za rohem. 5 bestsellerů, které si užijí (nejen) všichni tátové
16. 6. 2022 15:14 | Patricie Kolohnátková

Den otců je za rohem. 5 bestsellerů, které si užijí (nejen) všichni tátové

Hledáte inspiraci na dobré čtení či poslech, co potěší zejména muže? U příležitosti Dne otců pro vás máme hned pět velmi vydařených titulů! Většina z nich právě vyšla a téměř okamžitě se stala bestsellerem. Přidáváme ale také jednu klasiku, která má až magickou moc zlepšit vaše návyky.

Pro milovníky sci-fi a humoru připravila Kristýna Sněgoňová šestý díl ze série Legie s názvem Pán hor. Velkolepé finále fantastické ságy Mycelium pojmenovala Vilma Kadlečková Program apokalypsy. Thrillerovou novinku právě vydal Stephen King a díky Františkovi Niedlovi se vrátíte do Čech za vlády Jana Lucemburského v románu Železná rukavice. Jestli chcete změnit svůj život k lepšímu, James Clear vám v Atomových návycích poradí, jak na to.

A my ke Dni otců přejeme vše nejlepší všem tatínkům i dědečkům!

Den otců je za rohem. 5 bestsellerů, které si užijí (nejen) všichni tátové

LEGIE: PÁN HOR

Kristýna Sněgoňová, František Kotleta

Cena:  220,- 

Žánr: Román, humor, sci-fi

Šestý díl parádní série Legie od geniálního tandemu František Kotleta a Kristýna Sněgodová dostal jméno Pán hor. Hlavní roli si tentokrát vysloužila Amanda. Nejmladší členka posádky vesmírné lodi Kraksna zmizela, a protože kapitán Moravec a poručík Vejcechovsky zrovna někde trajdají na misích, záchrana je na technikovi Vodičkovi a italském pěvci Giussepem.

Šance, že se akce podaří, je tak téměř nulová. Pokud ovšem tihle dva neprokáží, že do starého železa, kam je už všichni zařadili, nepatří. Pánu hor nechybí břitký humor, famózní ostravština a je tu i jedna legendární scéna ve vesmírném cirkusu. A bavit vás bude od první strany až do posledního písmenka.

Hodnocení na Databázi knih: 90 %

Den otců je za rohem. 5 bestsellerů, které si užijí (nejen) všichni tátové

BILLY SUMMERS

Stephen King

Cena: 300,- 

Žánr: Světová literatura, román, thriller

Nejnovější přírůstek v bibliografii krále hororů a thrillerů dostal jméno Billy Summers. Jde o jednoho z nelepších ostřelovačů na světě, bývalého válečného veterána a nyní nájemného zabijáka, v jehož kodexu stojí likvidovat jen zlé lidi. Teď se rozhodl, že skončí. Předtím na něj ale ještě čeká poslední práce. A jak to tak bývá, když se má něco pokazit, tak kdy jindy než při posledním kšeftu?

Billy Summers je románem na pomezí válečného příběhu a thrilleru. Jako vždy nechybí výborně prokreslené postavy, spousta popkulturních odkazů a taky kupa šťouchnutí do Trumpa. A je tu i na Kinga překvapivě uspokojivý konec. Protože jde o samostatný příběh, je ideální také pro ty, kdo zatím s Kingem nezačali. My vám pak garantujeme, že budete naprosto nadšeni.

Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Den otců je za rohem. 5 bestsellerů, které si užijí (nejen) všichni tátové

ŽELEZNÁ RUKAVICE

František Niedl

Cena: 199,-

Žánr: Česká literatura, historický román

Druhý díl ze série o Ondřeji z Rohatce dostal jméno Železná rukavice. Hlavního hrdinu zachycuje v době, kdy se usazuje na hradě Jenčov, jenž dostal od markraběte Karla za své předchozí služby. Ne všichni jsou z tohoto daru ale nadšeni a důvod je nasnadě: na pozemcích, které ke hradu náležejí, se nacházejí ložiska železné rudy.

Nový majitel nerostného bohatství leží nejvíc v žaludku Chvalovi z Valdéře, jenž přesvědčí Jana Lucemburského, aby darovací listinu svého syna zneplatnil. Uposlechne Karel rozhodnutí svého otce? Železná rukavice je další brilantní román Františka Niedla, který by vaší pozornosti rozhodně neměl uniknout!

Hodnocení na Databázi knih: 93 %

Den otců je za rohem. 5 bestsellerů, které si užijí (nejen) všichni tátové

ATOMOVÉ NÁVYKY

James Clear

Cena: e-kniha 229,- / audiokniha 349,-

Žánr: Světová literatura, naučná, osobní rozvoj

James Clear je americký autor, podnikatel a fotograf. Je autorem úspěšného blogu jamesclear.com, kde pravidelně píše o zvycích a lidském potenciálu a který si každý měsíc otevře milion čtenářů. Titul Atomové návyky pak kombinuje poznatky z biologie, psychologie a neurověd s cílem, aby nás naučil lepším návykům.

John nejprve vysvětluje, proč není dobrý nápad začít velkým předsevzetím. Lidskou přirozeností je šetřit energii, a tak jsou většinou velké cíle předurčené k záhubě snad ještě dřív, než je vyslovíme. Naopak vás přesvědčí, že ke splnění čehokoliv, co si zamanete, vedou každodenní malé krůčky. Chcete přestat kouřit, víc cvičit nebo přestat prokrastinovat v práci? Díky Atomovým návykům se vám to podaří. Audioknihu načetl Ondřej Halámek.

Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Den otců je za rohem. 5 bestsellerů, které si užijí (nejen) všichni tátové

MYCELIUM VIII: PROGRAM APOKALYPSY

Vilma Kadlečková

Cena: 298,-

Žánr: Česká literatura, román, sci-fi

Velkolepé finále Mycelia, jedné z největších českých sci-fi ság, které u nás nejen v posledních letech vyšly, to je Program apokalypsy. Vilma Kadlečková tu představuje Zemi ve 26. století, kdy lidstvo navázalo styky s planetou Össe a začalo využívat tamní myceliální technologie. Kromě mnoha výhod se ale obyvatelé Modré planety musejí potýkat i s mnoha nevýhodami.

Jde třeba o kult vesmírných Lodí, krvavé lidské oběti ve jménu Hmyzího boha, spóry nitrožilních hub a rituální drogy, rozkládající lidskou vůli. Závislost lidí na Össe si už od počátku uvědomuje Lucas Hildebrandt, Hvězdovládě ale nedokáže zabránit. A nyní přichází nejdůležitější bitva, kde se rozhoduje o budoucí podobě světa a kde má Země ve svém civilizačním programu apokalypsu.

Hodnocení na Databázi knih: 97 %