Pozadí stránky
Pozadí stránky

Contra Returns je vyšperkovanou verzí legendární střílečky z 80. let
30. 6. 2021 23:00 | Martin Havlíček

Contra Returns je vyšperkovanou verzí legendární střílečky z 80. let

Pokud jste někdy hráli na stařičkých konzolích od Nintenda, tak je velká pravděpodobnost, že vám rukama prošla i hra Contra. Akční plošinovka pro dva hráče se vyznačovala vysokou obtížností, a tak se ani není čemu divit, že právě tato hra proslavila cheat Konami Code. Stačilo jen stisknout tu správnou kombinaci tlačítek a hrdinům Billovi a Lancovi se obnovily životy.

Nejen pamětníky osmdesátkových her jistě potěší ohlášení návratu série Contra. Novinka se jmenuje stylově Contra Returns (tedy Contra se vrací) a je určena exkluzivně pro mobilní telefony. Novinka je to ale jen pro nás, v Číně hra vyšla už před čtyřmi lety.

Nejedná se o předělávku v pravém slova smyslu, i když v ukázkách můžete spatřit staré levely i nepřátele. Contra Returns je zbrusu nová hra s více než 200 levelů a novými módy. Kromě příběhové kampaně na vás čekají například výzvy a multiplayer, kde se utkáte proti hráčům z celého světa. Hraje se jeden na jednoho nebo ve dvou týmech po třech hráčích. Pro drsňáky, co dohráli první Contru bez podvádění, je pak připraven mód, kde má hráč jen jeden život.

Rozšíření se dočká také arzenál a soupiska hrdinů. Lance a Billa doplní ještě čtyři další postavy, které se mihly v různých pokračováních a spin-offech série. Každá z postav by měla mít ve vínku jiné vlastnosti a dovednosti, což zní rozhodně jako fajn zpestření.

Návrat série Contra se uskuteční 26. července. Hra bude ke stažení zdarma na App Store a Google Play.