Pozadí stránky
Pozadí stránky

Legendární střílečka Battlefield dostane mobilní verzi
11. 8. 2021 9:42 | Martin Havlíček

Legendární střílečka Battlefield dostane mobilní verzi

Battlefield se rozpíná – pod tímto titulkem vyšel článek, v němž Electronic Arts odhalili první mobilní hru série. Vyjde příští rok, kdy slavná válečná série oslaví dvacetileté výročí. První díl rekonstruoval bitvy 2. světové války. Po bojištích se prohánělo až 64 hráčů, a to nejen po svých, ale mohli využívat také vojenskou techniku včetně tanků či letadel.

Další díly byly zasazeny třeba do Vietnamu, do první světové války, do současnosti, a dokonce i do budoucnosti, kdy bojiště – podle představ herních designérů – ovládnou obří roboti. Do jaké éry bude zasazena mobilní hra? To můžeme jen hádat.

Legendární střílečka Battlefield dostane mobilní verzi

Už teď je jasné, že se bude odlišovat od připravovaného Battlefieldu pro PC a konzole, který vyjde ještě letos. Mobilní Battlefield vzniká jako samostatný projekt, o němž víme jen tolik, že má jít o „plnohodnotnou hru s důrazem na dovednosti hráče“. Čili žádný přívažek, co jen propaguje konzolové hry, ale ambiciózní střílečka pro mobily.

Vývoj dostali na starost vývojáři z Industrial Toys. Jedná se o poměrně neznámé studio, které má za sebou jen dvě mobilní hry. Poslední vyšla v roce 2015 a z Google Play a App Store již byla odstraněna. Ačkoliv se neujaly, jednalo se o zajímavé a do jisté míry novátorské střílečky. Tým navíc vede člověk, jenž se podílel na vývoji Halo – jedné z nejúspěšnějších akčních her všech dob. To nám dává naději, že by první mobilní Battlefield mohl dopadnout dobře.