Pozadí stránky
Pozadí stránky

Pokračování PUBG je mobilní exkluzivitou
25. 8. 2021 14:28 | Martin Havlíček

Pokračování PUBG je mobilní exkluzivitou

Hře PUBG (PlayerUnknow’s Battlegrounds) se daří jak na počítačích a konzolích, tak i na mobilech. Její pokračování s podtitulem New State je ovšem plánováno jako exkluzívní mobilní hra. Na rozdíl od PUBG Mobile, která vznikla v čínských studiích Tencent, novinku vytvoří autoři původní střílečky.

Ambice mají obrovské. Vývojáři slibují, že posunou grafiku mobilních her na novou úroveň. Mluví o technologiích, které jsme dosud vídali jen na výkonných PC. Příkladem může být globální osvětlení, které se postará o realistickou hru světla a stínů. Jejich sliby do jisté míry dokládají vysoce detailní obrázky. Nároky na mobil přesto nejsou nijak přehnané. Abyste hru spustili, budete potřebovat aspoň mobil s 2,5 GB RAM, což dneska splňují i levnější kousky.

A jaké jsou herní novinky? V jádru jde stále o battle royale. To znamená, že hráči seskočí padákem na ostrov (o rozloze 8 x 8 km), kde následně bojují, dokud nezůstane poslední přeživší. Bojiště je ale nové (mapa má název Troi) a co je hlavní, nová je i doba. New State se odehrává v budoucnosti, takže můžeme těšit na spoustu futuristických vychytávek a zbraní. Některé jsou k vidění i v traileru.

Pokračování PUBG je mobilní exkluzivitou

Když je řeč o zbraních, tak musíme zmínit jednu z největších novinek, a to úpravy arzenálu přímo na bojišti. V PUBG Mobile můžete ke zbraním přimontovat tlumič nebo třeba optiku, v New State si budete moci přímo na bojišti upravit zbraň podle svého. Něco takové funguje v Apex Legends. Některé součástky po namontování ke zbrani dokáží měnit kadenci střelby, rychlost nabíjení a podobně.

PUBG: New State vyjde během tohoto roku. Ještě před vydáním finální verzi bychom měli dostat možnost účastnit se betatestu, tak snad nebudeme dlouho čekat.