Pozadí stránky
Pozadí stránky

Mobilní Skyrim? Kdepak, to je Ravensword a je zdarma!
1. 10. 2018 9:54 | Martin Havlíček

Mobilní Skyrim? Kdepak, to je Ravensword a je zdarma!

Z některých ukázek připomíná Gothic, z jiných zase Skyrim, ale jmenuje se Ravensword. Ve své době to byl přelomový počin. První díl byl vydán v roce 2009 a nabídl na mobilech neobvyklou otevřenost herního světa. Dvojka s podtitulem Shadowlands vyšla o čtyři roky později a pokrok byl znát na první pohled. Grafika nejenže je detailnější, ale nově můžete přepínat mezi pohledem z perspektivy první a třetí osoby. Vylepšila se také fyzika, čehož si všimnete hlavně v soubojích. Nepřátelé realisticky reagují na zásahy zbraní.

Ravensword ale není jenom o šermířských soubojích. Budete také kouzlit, plížit se, prozkoumávat rozlehlou zemi z koňského hřbetu, krást – ale pozor, každá akce má vliv na to, jak vás budou lidé vnímat! Klidně se můžete dostat také do vězení.

Víte, že… Za nákupy her na Google Play nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Je to zkrátka plnohodnotné RPG, kde klidně strávíte i desítky hodin. Přesto se celkem dobře hraje i na omezených dotykových displejích telefonů. Ovládání bylo zjednodušeno na kombinaci joysticku pro pohyb a několika základních akčních tlačítek. To je ale jen jeden z mála ústupků mobilní platformě. Přesvědčte se sami a stáhněte si hru na svůj mobil. Po omezenou dobu je k dispozici zcela zdarma!