Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nová mobilní hra od Nintenda vyjde koncem září. Tady je první ukázka!
11. 9. 2018 12:32 | Martin Havlíček

Nová mobilní hra od Nintenda vyjde koncem září. Tady je první ukázka!

Oznámení nové hry od Nintenda je vždy událostí, kterou sleduje celý hráčský svět. Vždyť jde o jednu z největších a nejstarších herních firem – vznikla už v roce 1889 (i když v té době pochopitelně neprodukovala videohry). Co je ale nejdůležitější, téměř nikdy nevydává špatné hry. Na novou mobilní hru od Nintenda jsme se těšili obzvlášť. Překvapivě ale nejde o nástupce série The Legends of Zelda, o němž se už pár měsíců spekuluje, nýbrž o zbrusu novou herní značku.

Jmenuje se Dragalia Lost a je to akční RPG (i když infantilní stylizace moc akčně nepůsobí). Souboje jsou postaveny na dotykové ovládání, to znamená spoustu tapání a svajpování prstem po displeji. V boji tak uplatníte nejen taktiku, ale i postřeh. Musíte útčit i uhýbat útokům protivníka. Vůbec nejzajímavějším elementem je však schopnost proměnit se v draka. Nejde jen o výsadu hlavního hrdiny, ale všech členů družiny. Jejich role můžete svěřit buďto počítači (nebo přesněji mobilu) nebo prostřednictvím internetu svým přátelům.

Už se nemůžeme dočkat, až si hru vyzkoušíme. Bohužel, momentálně nedokážeme říct, kdy to bude. Dragalia Lost sice vychází 27. září, ale nejprve bude ke stažení pouze ve Spojených státech a ve vybraných asijských zemích.