Pozadí stránky
Pozadí stránky

Podívejte se na deset minut záběrů z nejočekávanější mobilní hry současnosti!
21. 9. 2018 17:19 | Martin Havlíček

Podívejte se na deset minut záběrů z nejočekávanější mobilní hry současnosti!

The Elder Scrolls: Blades je jednou z mála mobilních her, co to dotáhly na velká pódia herních konferencí. Představena byla konkrétně na veletrhu E3 v americkém Los Angeles a její odhalení sledovaly živě miliony hráčů po celém světě. Včetně nás.

Hra nechyběla ani další velké akci – QuakeConu – a kromě oficiální ukázky tak máme k dispozici i „nevyumělkované“ video přímo ze hry. Záznam přibližuje oba způsoby hraní, to znamená na šířku, kdy hráč používá obě ruce, a na výšku pro hraní jednoruč. Pohyb postavy se řídí buďto tapáním na místo, kam chcete jít, nebo klasicky pomocí virtuálního joysticku. Útoky se aktivují delším podržením prstu na displeji a následným svajpnutí ve směru seknutí. Kromě toho jsou k dispozici ještě kouzla, sekundární útoky a štít. V těchto případech stačí tapnout na příslušnou ikonku na displeji.

Bohužel, z videa není jasné, zda jde o záznam hlavního herního módu, v kterém hráč plní klasické questy, nebo z výzvy, kde jde o to vydržet co nejdéle. Doufáme, že jde o ten druhý případ. Celé desetiminutové dobrodružství působí dost lineárně a repetitivně. Hrdina ujde pět metrů, utká se s kostlivcem, porazí ho, pokračuje dál a za pár metrů to samé. Od zástupce legendární série čekáme rozhodně víc.

Na soud je ale ještě brzo. Verdikt vyneseme, až si hru budeme moci pořádně zahrát. Dočkat bychom se měli ještě letos. Na Androidu i iOS.