Pozadí stránky
Pozadí stránky

Bavte se ve hře, kterou si sami nakreslíte
7. 2. 2024 20:31 | Michal Burian

Bavte se ve hře, kterou si sami nakreslíte

Při kreslení dávají děti i dospělí prostor své fantazii a malují kupříkladu nějaké dobrodružství, které by chtěli jednoho dne zažít. Pokud také rádi malujete, tak pro vás máme tip na jednu netradiční hru. Jmenuje se Draw Your Game Infinite a umožní vám přenést vaše namalované výtvory do hry. Můžete si například na kus papíru namalovat neohroženého rytíře, jak bojuje s drakem.

Kouzlo této hry spočívá v tom, že jakmile máte namalováno, tak své dílo vyfotíte telefonem a necháte ho naskenovat aplikací. Následně můžete upravovat různé části a vytvořit si úroveň ve hře podle svého. Samozřejmě to má svá omezení. Rozsah v současné době ohraničuje žánr plošinovek/skákaček. Vývojáři lákají, že postupně budou možnosti obohacovat, aby si hráči časem mohli namalovat téměř cokoliv a následně přenést do hry.

Bavte se ve hře, kterou si sami nakreslíte

Zaujala vás hra? Máme pro vás krátký návod

V kreativním režimu nakreslete na jeden nebo více listů papíru vlastní úroveň pomocí čtyř předdefinovaných barev: černá, červená, zelená a modrá. Černou barvou nakreslete statické prvky. Červenou barvu použijte na nakreslení nepřátel. Zelená barva slouží k nakreslení prvků, po kterých bude hlavní hrdina skákat. Modrá barva potom k nakreslení gravitačních prvků. To mohou být vznášející se kameny, po kterých můžete skákat, avšak rychle z nich musíte utéct, protože brzy spadnou.

Pokud něco spletete, tak to tolik nevadí, později si můžete vše upravit v editoru přímo ve hře. Jakmile máte hotovo, vyfoťte papír telefonem nebo tabletem pomocí aplikace a nechte aplikaci oskenovat váš výtvor. Následuje editace, kde můžete přesouvat objekty, které jste nakreslili na papír, měnit chování prvků a přidat dekorace z bohaté knihovny obsahu.

Ve svých nakreslených výtvorech nakonec můžete hrát, případně je sdílet s dalšími hráči. Jelikož je hra zdarma, tak v této základní verzi má různá omezení, ale k vyzkoušení by vám měla bezplatná verze postačit.

Draw Your Game Infinite najdete pro Android na Google Play a pro iOS a App Store.