Pozadí stránky
Pozadí stránky

Irving, Galbraith a Psí poslání Ponořte se do dechberoucích příběhů se slevou 30 %
8. 12. 2023 14:50 | Patricie Kolohnátková

Irving, Galbraith a Psí poslání Ponořte se do dechberoucích příběhů se slevou 30 %

Hledáte příběh, od kterého se nebudete moct odtrhnout? Právě teď si můžete stáhnout víc než tři desítky e-knihy, a to se slevou třicet procent i víc. A je mezi nimi jedna blyštivější perla než druhá. Na seznamu nechybí hned několik případů Cormorana Strikea z pera Roberta Galbraitha. Příběh, o němž budete přemýšlet ještě dlouho po dočtení, si přichystala Colleen Hooverová a husí kůži vám zase přihraje Ta přede mnou od J. P. Delaneyho. Se slevou ale nyní získáte také Svět podle Garpa, který vašim potomkům přinese zápis do čtenářského deníku v rámci povinné četby, a naším tipem na závěr je dojemné Psí poslání, které nenechá jediné oko suché. Tituly se slevou stahujte až do 16. února.

SVĚT PODLE GARPA

John Irving

Žánr: Světová literatura, román

Přeložen byl do víc než třiceti jazyků, vyšel ve víc než čtyřiceti zemích a prodalo se ho přes deset milionů kusů. To je Svět podle Garpa, nejznámější román Johna Irvinga, se kterým je to podobně jako s koprovkou - buď ho milujete, nebo nenávidíte. Hlavní postavou je spisovatel T. S. Garp, ale i jeho matka Jenny Fieldsová, která svým feminismem hodně předběhla dobu. A vypořádat se tu budete muset s celou řadou bizarních až kontroverzních scén a situací. Odměnou je ale mnohovrstevnatý román řešící nejedno aktuální téma, ke kterému se, pokud máte rádi koprovku, budete rádi vracet.

Hodnocení na Databázi knih: 86 %

Irving, Galbraith a Psí poslání Ponořte se do dechberoucích příběhů se slevou 30 %

TA PŘEDE MOU

J. P. Delaney

Žánr: Světová literatura, román, thriller

Ta přede mnou je psychologický thriller, v němž se Emma snaží vyrovnat s traumatem způsobeným přepadením. Se svým snoubencem si proto hledá nové bydlení a na první pohled se zamiluje do domu na Folgate Street. Luxusní vila má ale svá pravidla - architekt, který ji projektoval, si například nepřeje, aby v ní byly jakékoliv knihy nebo fotografie. Emma i tak kývne, pak se ale dozví o předchozí nájemnici, která náhle zemřela. A je nápadně podobná Emmě. Jde o náhodu, nebo vražedné schéma, ze kterého už není úniku?

Hodnocení na Databázi knih: 80 %

Irving, Galbraith a Psí poslání Ponořte se do dechberoucích příběhů se slevou 30 %

NEKLIDNÁ KREV

Robert Galbraith

Žánr: SVětová literatura, román, detektivka

Milujete Cormorana Strika? Jeho pátý případ dostal jméno Neklidná krev. Na začátku je žena, které před čtyřiceti lety zmizela za podivných okolností matka. I přes malou šanci na objasnění se do záhady Cormoran i jeho parťačka Robin Ellacottová pouštějí. Už záhy je jasné, že mají před sebou záhadu, která souvisí s tarotovými kartami, pochybnými svědky a hlavně psychopatickým sériovým vrahem. Hlavně ale zjistí, že i případy staré desítky let mohou být smrtící.

Hodnocení na Databázi knih: 90 %

Irving, Galbraith a Psí poslání Ponořte se do dechberoucích příběhů se slevou 30 %

PSÍ POSLÁNÍ

W. Bruce Cameron

Žánr: Světová literatura, román, příroda

Láska má miliony podob; tu ryzí, nepodmíněnou, nám ale dokáží dát jen psi. Přesně o tom je Psí poslání, román autora W. Bruce Camerona, který v roce 2017 převedl na filmové plátno sám Lasse Hallström. Hlavní roli tu hraje jeden pes, který se v průběhu několika reinkarnací snaží najít smysl svého života. Protože to, že se pes narodí, má vždycky svůj důvod. S každým dalším životem se navíc může proměnit v ještě lepšího společníka, než byl předtím. Psí poslání je nádherný dojemný příběh, který by měl být povinnou četbou pro každého, kdo svůj život aspoň na chvíli sdílel se čtyřmi tlapkami.

Hodnocení na Databázi knih: 93 %

Irving, Galbraith a Psí poslání Ponořte se do dechberoucích příběhů se slevou 30 %

KOSTI V SRDCI

Colleen Hooverová

Žánr: Světová literatura, dívčí román

Kosti v srdci jsou příběhem o lásce, ztrátě a hledání sebe sama. Hlavní hrdinkou je Beyah, která je zrovna před velmi důležitou životní změnou. A také Samson, jenž je úplně jiný než ona. Je bohatý a privilegovaný, Beyah zase chudá a dočasně žije s otcem, kterého skoro nezná. Jedno ale společné mají - oba je fascinují smutné věci. Postupně jsou si čím dál blíž, na obzoru je ale obrovská bouře, která má sílu vše rozmetat. Kosti v srdci jsou další emocionální jízdou Colleen Hooverové, kterou si krom teenagerů zcela jistě užijí i dospělí čtenáři.

Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Tip!

Darujte e-knihu s O2 Knihovnou

Víte, že na O2 Knihovně můžete e-knihy, audioknihy i magazíny také darovat? U každého titulu stačí kliknout na tlačítko Koupit jako dárek, v dalším kroku přidat osobní vzkaz a poté zvolit, jestli se má dárek odeslat hned, anebo třeba až na Štědrý den. Anebo kdykoliv v následujících třech měsících. My poté ve vámi zvolený čas odešleme obdarovanému informační SMS a dárek mu připíšeme do jeho O2 Knihovny.

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.