Pozadí stránky
Pozadí stránky

Zibura, farářka Kopecká, Kotleta Literární novinky, které neodložíte
27. 10. 2023 15:35 | Patricie Kolohnátková

Zibura, farářka Kopecká, Kotleta Literární novinky, které neodložíte

S prodlužujícími se večery možná stále častěji řešíte otázku, po jaké e-knize sáhnout, abyste si tmu trochu zkrátili. My pro vás dneska připravili výběr sedmi novinek, z nichž se buď už staly, anebo se z nich zaručeně stanou bestsellery. Další cestopis vydává největší české eso v tomto oboru Ladislav Zibura. V e-knize Všechny cesty vedou do Santiaga nechybí humor, hlavně ale spousta rad, které zužitkujete, pokud se do Španělska plánujete vydat. O svém povolání se rozpovídala Martina Viktorie Kopecká, která ve Zpovědi farářky odhaluje nejedno tajemství.

A co pro vás máme dál? To nejlepší z fantastiky našich východních sousedů v povídkové antologii Slovenský nářez sestavil František Kotleta. Napětí si užijete s Lisou Reganovou ve Vražedné temnotě, na sever Evropy se zase podíváte v Kdosi buší na dveře Håkana Nessera. Zpověď jedné z nejmladších přeživších holokaustu se jmenuje Dcera Osvětimi a naším závěrečným tipem je novinka Colleen Hooverové Námi to začíná, která navazuje přesně tam, kde skončil bestseller Námi to končí. Ať už sáhnete po kterékoliv z vybraných e-knih, my vám za O2 Knihovnu přejeme co nejvíc čtenářských zážitků.

ZPOVĚĎ FARÁŘKY

Martina Viktorie Kopecká

Žánr: Česká literatura, biografie

Farářka Martina Viktorie Kopecká se nejdřív stala celebritou u svých farníků, v miláčka národa se proměnila díky Star Dance. Po první knize nyní přichází se Zpovědí farářky, kde vám ukáže i své nitro. Mimo jiné zjistíte, co si myslí o celibátu nebo založení rodiny, jak vnímá vážné nemoci nebo ztrátu svých farníků. A poprvé také promluví o tématech, která překvapí. Zpověď farářky je sbírkou často nečekaných úvah a také rozhovorů, kterou si díky Martinině neuvěřitelné lidskosti a smyslu pro humor užijete až do posledního písmenka.

Hodnocení na Databázi knih: 95 %

Zibura, farářka Kopecká, Kotleta Literární novinky, které neodložíte

VŠECHNY CESTY VEDOU DO SANTIAGA

Ladislav Zibura

Žánr: Česká literatura, cestopis

Princ Ládík je zpět a jeho kroky tentokrát povedou na už prověřené místo činu! V novém cestopisu Všechny cesty vedou do Santiaga se vrací na pouť, na níž poprvé vyrazil v osmnácti letech. Ve Španělsku nyní zavzpomínal na jedinečná setkání s poutníky z různých koutů světa a jak je u tohoto autora zvykem, nechybí ani celá řada vtipných situací a humoru. Ladislav Zibura vám ale tentokrát také dá spoustu tipů pro vlastní cestu na tuto pouť poutí, která hýbala evropskými dějinami.

Hodnocení na Databázi knih: 93 %

Zibura, farářka Kopecká, Kotleta Literární novinky, které neodložíte

VRAŽEDNÁ TEMNOTA

Lisa Reganová

Žánr: Světová literatura, thriller, pro ženy

Sedmý případ vyšetřovatelky Josie Quinnové dostal jméno Vražedná temnota. Na začátku najde strážce parku mrtvý pár mladých lidí. Josie vstupuje do hry v momentě, kde se zjistí, že byla dívka brutálně udušena přívěskem, který jí někdo násilím vložil do krku. Podobně už brzy skončí další dívka a detektivka musí přijít na význam smrtící ozdoby dřív, než přibude další oběť. Anebo už je příliš pozdě a vše zahalila smrtící temnota?

Hodnocení na Databázi knih: 92 %

Zibura, farářka Kopecká, Kotleta Literární novinky, které neodložíte

MATČIN HROB

Malcolm Brabant, Tova Friedman

Žánr: Světová literatura, válečné, biografie

Tova Friedmanová je jednou z nejmladších přeživších Osvětimi. Jako čtyřleté dítě byla odeslána do pracovního tábora, v šesti s matkou putovala do Birkenau, zatímco jejího otce poslali do Dachau. V koncentračním táboře byla svědkem hrůz, které nikdy nezapomene, a několikrát unikla smrti. Patří k těm málo přeživším, kteří se vyhnuli plynové komoře. V lednu 1945, kdy nacisté tábor opustili a komanda vraždila, se Tova a její matka skryly mezi mrtvými. Její memoáry nám přibližují hrůzy války, o kterých dnes málokdo ví.

Hodnocení na Databázi knih: 80 %

Zibura, farářka Kopecká, Kotleta Literární novinky, které neodložíte

SLOVENSKÝ NÁŘEZ

František Kotleta

Žánr: Povídky, fantasy

Leoš Kyša alias František Kotleta sestavil spolu s Martinem Králikem antologii toho nejlepšího ze slovenského sci-fi a fantasy. Mezi autory povídek nechybí dobře známá jména, ale ani velmi nadějní nováčci. Na seznamu najdete Juraje Červenáka, Michala Hvoreckého, Janka Išu, Petera Jelínka anebo Lívii Hlaváčkovou. Slovenský nářez je velkolepé představení nejlepších současných slovenských autorů v češtině a je to seznámení, u kterého rozhodně chcete být.

Hodnocení na Databázi knih: 93 %

KDOSI BUŠÍ NA DVEŘE

Håkan Nesser

Žánr: Světová literatura, detektivka, krimi

Nejnovější případ inspektora Junga, nástupce milovaného Van Veeterena, se jmenuje Kdosi buší na dveře. A hraje si s myšlenkou, kterou se zcela určitě někdy zaobírá každý z nás - kam by náš život vedl, kdybychom tehdy z cesty zabočili trochu jinam?

Přesně to řeší i Judith Millerová, které zabušení na dveře uprostřed lednové plískanice naprosto změní život. Stejně jako Anně Kowalské a jednomu osamělému muži. V Maardamu se navíc stále páchají zločiny, a i když je Jung svědomitě vyšetřuje, čím dál častěji se ukazuje, že by snad bylo lepší, kdyby nakonec zůstaly neobjasněné.

NÁMI TO ZAČÍNÁ

Colleen Hooverová

Žánr: Světová literatura, román, pro ženy

Pohltil vás bestseller Námi to končí? Přesně tam, kde jste dočetli epilog, začíná druhý díl Námi to začíná! Lily se po rozvodu snaží vyrovnat se s minulostí a najít si nové štěstí. Jednoho dne na ulici potká Atlase, který jí učaruje a kterému se rozhodne dát šanci. Její bývalý muž Ryle ale není z jejího nového vztahu nadšený.

Lily si uvědomuje, že i když už nejsou manželé, Ryle bude díky jejich roční dceři Emerson vždycky součástí jejího života. Dokáže i přes žárlivost a nenávist svého bývalého manžela a najít si cestu ke štěstí?

Hodnocení na Databázi knih: 80 %

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.