Pozadí stránky
Pozadí stránky

Den žen je tu! Užijte si ho se skvělými romány se slevou 30 %
6. 3. 2023 9:36 | Patricie Kolohnátková

Den žen je tu! Užijte si ho se skvělými romány se slevou 30 %

Mnoho lidí si myslí, že je MDŽ výmyslem komunistů, svátek ale vznikl už na počátku 20. století v USA při demonstracích na volební právo žen. A jeho hlavní myšlenkou je připomínat rovnoprávnost, spravedlnost a také jedinečnost žen.

Slavíte MDŽ? Ať je to jakkoliv, pro všechny mimořádné ženy jsme připravili celou řadu oblíbených titulů, které si nyní lze stáhnout se slevou 30 %. Potěšíte jimi sebe, nebo nějakou jinou jedinečnou ženu ve vašem okolí?

AŽ UVIDÍŠ MOŘE

Scarlett Wilková

Žánr: Česká literatura, román

Debut novinářky Scarlett Wilkové přibližuje jednu z méně známých historických událostí. Píše se konec padesátých let a v Československu dostává azyl tisíce uprchlíků z občanské války zbídačeného Řecka. Mezi nimi i dvě malé holčičky Sotiria a Koula, které se do nové země dostanou bez rodičů, aniž by uměly jazyk a kohokoliv tu znaly.

Na pozadí jejích osudů se odvíjí rodinná sága plná tajemství a stesku po rodné zemi. Uvidí někdy Sotiria a Koula řecké moře? A kde jsou vlastně doma?

Hodnocení na Databázi knih: 93 %

Den žen je tu! Užijte si ho se skvělými romány se slevou 30 %

MALÉ ŽENY

Luisa May Alcottová

Žánr: Světová literatura, román

Malé ženy jsou milovanou klasikou, která oslavuje nejen silné rodinné vztahy, ale také mimořádné ženské charaktery. Román je o čtyřech sestrách, a i když ho americká autorka napsala už v roce 1868, je i dneska stále aktuální.

I proto pořád vznikají nové a nové filmové adaptace třeba s Meryl Streep, Kirsten Dunst, Emmou Watson nebo Florence Pugh. A vy si teď Malé ženy můžete vychutnat se slevou 30 % v prvním kompletním vydání, které vyšlo česky.

Hodnocení na Databázi knih: 83 %

Den žen je tu! Užijte si ho se skvělými romány se slevou 30 %

CUKRÁRNA V PAŘÍŽI

Julie Caplinová

Žánr: Světová literatura, román, pro ženy

Série Romantické útěky, kterou milují tisíce a tisíce čtenářů po celém světě, spojuje dvě největší vášně její autorky Julie Caplinové - gastronomii a cestování.

V Cukrárně v Paříži se vypravíme s Ninou do francouzské metropole, kde bude připravovat kurzy pro amatéry. Problém je jen Sebastian, do kterého byla kdysi zamilovaná. Podaří se jí s minulostí vyrovnat, hlavně ale najít sebe sama?

Hodnocení na Databázi knih: 80 %

Den žen je tu! Užijte si ho se skvělými romány se slevou 30 %

DÍVKA, JIŽ JSI TU ZANECHAL

Jojo Moyesová

Žánr: Světová literatura, román, pro ženy

V oblíbeném románu Jojo Moyesové se vrátíte do roku 1916. Tehdy odchází Sophiin manžel do války. Jako památku jí zanechá uhrančivý portrét, který sehraje důležitou roli ve chvíli, kdy francouzské městečko padne do rukou Němců.

Sto let nato dostane Liv působivý portrét, který její manžel koupí za pár drobných na ulici. Když se ukáže, že jde o obraz nesmírné hodnoty, musí Liv přehodnotit snad vše, co si do té doby myslela, že je správné. Jestli máte rádi prolínající se příběhy, je Dívka, jíž jsi tu zanechal, přesně pro vás.

Hodnocení na Databázi knih: 91 %

Den žen je tu! Užijte si ho se skvělými romány se slevou 30 %

NORA HLEDÁ VRAHA

Flynn Berryová

Žánr: Světová literatura, román, thriller

Flynn Berryová zatím vydala jen dvě knihy, už si ale stihla urvat prestižní cenu Edgar, jíž získala právě za thriller Nora hledá vraha. Všechno začíná smrtí Rachel, kterou najde její sestra Nora v kaluži krve. A protože se vyšetřování na ospalém venkově nikam neposouvá, rozhodne se hlavní hrdinka pátrat na vlastní pěst.

Na povrch začínají vyplouvat tajemství a taky to, že vrahem může být kdokoliv. Nora hledá vraha je parádní psychologický thriller, který by vám rozhodně neměl uniknout.

Hodnocení na Databázi knih: 64 %

Den žen je tu! Užijte si ho se skvělými romány se slevou 30 %

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.