Pozadí stránky
Pozadí stránky

Vylepšenou trilogii GTA chce vydavatel stále nabídnout na mobilech
26. 5. 2023 14:45 | Michal Burian

Vylepšenou trilogii GTA chce vydavatel stále nabídnout na mobilech

Vylepšených dílů oblíbených her Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City a Grand Theft Auto: San Andreas pro chytré telefony a tablety s operačními systémy iOS a Android jsme se měli dočkat už v první polovině loňského roku. Potom měla vyjít do 31. března toho letošního, což se nestalo. Jak to teda s definitivní edicí je?

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition je stále v plánu. Společnost Take-Two Interactive o tom ujistila své investory na prezentaci, datum vydání ale poskytnuto nebylo. Při čekání si můžete zahrát původní verze.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition je kolekce tří vylepšených klasických her GTA: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City a Grand Theft Auto: San Andreas. Za cíl měla přinést vylepšenou grafiku, ovládání a další technické úpravy. Edice v listopadu 2021 vyšla pro počítače a konzole. Nicméně setkala se s negativními reakcemi a kritikou od hráčů i recenzentů. Existuje několik důvodů, proč se hra nepovedla:

Technické problémy: Po vydání hra trpěla různými technickými problémy a chybami, jako jsou grafické glitche, problémy s ovládáním, pády hry a další. Tyto problémy ovlivnily hratelnost a zážitek hráčů.

Vylepšenou trilogii GTA chce vydavatel stále nabídnout na mobilech

Vizuální změny a nedostatky: Remasterovaná edice měla přinést vylepšenou grafiku, ale některé změny byly považovány za nevhodné nebo nedostatečné. Mnoho hráčů si stěžovalo na nepovedené modely postav, nekvalitní textury a další vizuální nedostatky, které snižovaly kvalitu remasteru.

Odstranění hudby a licenčních problémy: V remasterované edici bylo odstraněno několik písní a hudby z původních her kvůli licenčním problémům. To vedlo k rozčarování hráčů, kteří byli zvyklí na původní soundtracky a písně.

Chybějící funkce a změny ve hratelnosti: Některé funkce a detaily z původních her chyběly nebo byly změněny v remasterované edici. To vyvolalo rozhořčení mezi fanoušky, kteří měli vysoká očekávání od remasteru.

Krátká doba vývoje a nedostatečné testování: Spekuluje se, že hra byla vytvořena v poměrně krátké době a nedostatečně otestována před vydáním. To mohlo vést k nedostatkům a chybám, které byly později vydáváním patchů snažily napravit.

Doufejme, že verze pro chytré telefony a tablety dopadne lépe.