Pozadí stránky
Pozadí stránky

Zkuste vytvořit a spravovat město budoucnosti
10. 5. 2023 13:45 | Michal Burian

Zkuste vytvořit a spravovat město budoucnosti

Pokud vám na mobilech a tabletech chybí plnohodnotné budování města ve stylu starých dobrých dílů série SimCity, případně novějšího titulu Cities: Skylines, tak přichází bývalí vývojáři SimCity se svou novou hrou. Jmenuje se Cityscapes Sim Builder a za úkol máte postavit a spravovat město budoucnosti s futuristickými budovami, památkami, jako je Socha svobody a Eiffelova věž, a spoustou roztomilých a robustních vozidel, která zaplňují ulice města.

Důraz je kladen také na dopravní sítě, zelené plochy, které potěší vaše občany, a udržitelnost vašeho rostoucího města: „Při budování města budoucnosti, které je ziskové, prosperující a plně udržitelné, záleží na výběru. Strategicky uvažujte o přírodní i sociální udržitelnosti; snižte množství odpadu a znečištění a zároveň zvládněte dopady podnikání, a to jak pozitivní, tak negativní na vaše občany,“ uvádějí autoři hry.

Cityscapes Sim Builder je dostupné v předplatném Apple Arcade a optimalizováno pro dotykové ovládání. Zahrát si můžete na zařízení se systémem iOS a hra běží také na televizích Apple a počítačích Mac, ale ne na počítačích s Windows. K hraní vyžaduje iOS/iPadOS 13.5, macOS 11.0 nebo tvOS 13.4 a přibližně 570 MB volného místa.

V rámci Apple Arcade si můžete zahrát další zajímavé hry. Například veselé závodní dobrodružství What the Car?, dobrodružnou bojovku TMNT Splintered Fate se Želvy Ninja či Farming Simulator 20+ s komplexním zemědělským zážitkem.

V Apple Arcade najdete přes 200 her bez reklam a mikrotransakcí. Předplatné stojí 139 Kč na měsíc.